03 Ekim 2024 16:15

DİSK Ankara’dan seslendi: Artık yeter geçinemiyoruz

DİSK, “Artık yeter, geçinemiyoruz” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirdiği işçi buluşmasında Meclis’e seslendi. Eylemde konuşan Genel Başkan Çerkezoğlu, “Vergide adalet yasası Meclis’ten geçsin” dedi.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), "Artık Yeter, geçinemiyoruz" sloganıyla "Büyük İşçi Buluşması" düzenledi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Meclis’in açıldığı günlerde buradan siyasi partilere sesleniyoruz. Vergide adalet yasasının geçmesini istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız" dedi.

Beşevler Metro çıkışında başlayan yürüyüşe illerden DİSK'e bağlı sendikalar katılırken yürüyüşe KESK, TTB, TMMOB, CHP Ankara İl Örgütü ve CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kayıhan Pala, Gamze Taşcıer; EMEP Ankara İl Örgütü ve EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan da destek verdi. Sık sık, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Vergide adalet istiyoruz", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganlarının atıldığı yürüyüş Anıtpark'ta sona erdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Aylardır alanlardayız. İşyerlerinden başladık. Sayısız eylem yaptık. Gelirde, vergide, ülkede adalet mücadelesini yürüttük. Herkesi asgari ücrete mahkum edenlerden hesap sormak için, vergi yükünü halka yüklenenlerden hesap sormak için, sendikal haklarımızın gaspına karşı, kıdem tazminatına göz dikenlerden hesap sormak için bir aradayız. Türkiye'nin dört bir yanından geldik. Yaşadığımız bu kara tablonun nedeni ülkeyi 22 yıldır yöneten AKP'dir. Ülkede kriz var ama kriz bizler için var. TÜİK enflasyonuna inanan var mı? Çarşı, pazarda enflasyonun düştüğünü gören var mı? Bu ülkede enflasyonun nedeni şirketlerin aşırı kârları. Enflasyonun altından ezilirken vergi sisteminin adaletsiz olduğu tek ülkeyiz. Adaletsiz vergi sistemine  karşı vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınsın. Daha çok vergi almak istiyorsanız. Etrafınızı bakın. Çekin elinizi maaşımızdan, soframızdan. Bizden topladıkları vergileri bizim için emeklilikte harcıyorlar mı, sağlık alanında harcıyor mu, aç karnına okula giden çocuklarımıza harcıyor mu? Vergide adalet istiyoruz” dedi.

“BU DÜZEN MUTLAKA DEĞİŞECEK”

Çerkezoğlu şöyle devam etti: " Ülkeyi yöneten iktidar bu politikalarda ısrar ediyor. OVP'de düşük kullan at işçiliği var. Tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında işçi sınıfının 90 yıllık kazanımına yani kıdem tazminatına çökme planı var. Tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında kıdem tazminatı hakkımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Ölmek var, dönmek yok diyoruz. İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz, vergide adalet istiyoruz. Meclisin açıldığı günlerde buradan siyasi partilere sesleniyoruz. Vergide adalet yasasının geçmesini istiyoruz. Belediye şirket işçilerine ayrımsız kadro verilmesinin istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız. İşyerleri, fabrika, madenler inşaatlara taşıyacağız ve bu düzeni mutlaka değiştireceğiz." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Türkiye'den rüşvet" davası: "Ciddi kanıtlar var"

SONRAKİ HABER

Okullarda temizlik görevlisi olarak çalışan işçilerden düşük ücret tepkisi: "Biz de asgari ücret istiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa