03 Ekim 2024 16:34

Karşıyaka Belediyesi emekçileri alacakları için eylem başlattı

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri geçmişe dönük alacakları için eylemlere başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri öğle arasında belediye binası önünde bir araya gelerek, "Kapıkulu değil, emekçiyiz biz", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı.

Eylemde konuşan Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube Yöneticisi Fırat Belen, aynı alanda iki aydır direnen Ķent AŞ. işçileri ile dayanışma duygularını ileterek konuşmasına başladı.Belen, geçmişe dönük alacaklarının bir an önce ödenmeye başlanması, bir ödeme takvimi sunulması, somut adım atılması için yanyana geldiklerini ifade ederek, "450'ye yakın kamu emekçisi ilgilendiren bu sorunun muhatabı olan, üyeleri olan sendikalar da burada. Bundan sonra da bölünmeden mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.Belen, emekçilerin iradesini yok sayarak, sorunlarının çözümü için somut adım atılmadan iş barışının sağlanamayacağı gibi Karşıyaka halkına da olması gerektiği gibi hizmet verilemeyeceğini vurguladı."Bize takınılan tutum Karşıyaka halkına karşı da takınılmıştır" diyen Belen, "Sorunumuz çözülmez ise Karşıyaka halkını ve emek demokrasi güçlerini de yanımıza alır mücadeleyi büyütürüz" dedi.

'ARTIK 'PARA YOK' DEMEKTEN VAZGEÇİN'

Yine sorunlarının çözülmemesi durumunda eylemleri zamana yayıp iş yavaşlatmaktan iş bırakmaya kadar gidecek bir süreci de örgütleyeceklerini ifade eden Belen, "İdareden beklediğimiz şey, somut bir adım atmaları, ödeme takvimi ile karşımıza çıkmaları ve artık 'para yok' demekten vazgeçmeleri. Onlar ne zaman 'para yok' deseler sonra parayı bulmaları kısa bir süre alıyor" dedi.

Burada belirleyici olan tek şeyin emekçilerin ortaya koyacağı direnç olduğunun farkında olunması gerektiğini vurgulayan Belen, "Her bir arkadaşımız eylemin sadece katılımcısı değil, örgütleyicisi olmalı. Yarın yine aynı saatte burada olacağız" dedi.

Belen son olarak İsrail'in katliamlarına da değinerek, "Biliyoruz ki dünyada yaşanan sorunlar bizim yaşadığımız sorunlardan bağımsız değil. İsrail'in katliamlarına karşı yıllardır direnen Filistin halkına ve son günlerde bu katliamlara maruz kalan Lübnan halkına destek sunmayı görev biliyoruz. İnanıyoruz ki Filistin halkı da Lübnan halkı da Karşıyaka emekçisi de Türkiye'nin diğer yerlerinde direnen işçi ve emekçiler de kazanacak" dedi.

Açıklamaya katılan Birlik Yerel Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Altınkaya da söylenen her şeyin altına imza attıklarını ifade ederek, "Tüm sendikalar burada tek vücut. Hep beraber bu mücadeleyi kazanacağız. Burada ne kadar güçlü olursak yukarıda o kadar güçlü sesimiz çıkar" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam