03 Ekim 2024 17:18

Frankfurt’ta 7 Ekim'de gerçekleşecek Filistin'e destek eylemi yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Ekim'de yapılması planlanan Filistin'e destek eylemi, "İsrail karşıtlığı ve antisemitizm endişeleri" gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Almanya'nın Frankfurt kentinde, 7 Ekim'de yapılması planlanan Filistin'e destek eyleminin yasaklandığı açıklandı.

Frankfurt Belediye Başkanı Mike Josef, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, eylemin "İsrail karşıtlığı ve antisemitizm endişeleri" gerekçe gösterilerek yasaklandığını ifade etti.

Gösteri yapma hakkının "büyük bir değer taşıdığını" söyleyen Josef, "Ancak gösteriler çerçevesinde halkı kışkırtma, suç işleme çağrıları ile İsrail karşıtı ve antisemitizm gibi suçların işlenmesinden endişe ediliyorsa ve görülebilir durumlara göre kamu güvenliği doğrudan tehlikedeyse harekete geçmeliyiz" ifadesini kullandı.

Josef, söz konusu tarihte gösteri düzenlemeyi "aşırı provokasyon" olarak nitelendirerek bunu kınadığını söyledi.

Açıklamada bu yasağın, "kamu güvenliğine veya düzenine yönelik doğrudan tehdidin" beklenilmesi durumunda, aynı gün Frankfurt kentinde başka yerde ve saatte yapılacak gösteriler için de geçerli olduğu ifade edildi.

Frankfurt’ta, 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00 arasında "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir" sloganıyla eylem düzenlenmesi planlanıyordu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

KYK yurdunda bir intihar daha

SONRAKİ HABER

JINNEWS muhabiri Avcı hakkında dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa