04 Ekim 2024 11:55

BYD Manisa’da jet hızıyla inşaata başladı

Çinli Otomotiv üretcisi BYD, Manisa’da kuracağı fabrika için devlet tarafından tahsis edilen alanda çalışmalara başladı.

BYD Patronu Wang Chuanfu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: AA)

Paylaş

Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, firmanın Türkiye'ye yatırımına ilişkin sözleşme imzalanan sözleşmenin ardından Manisa Organize Sanayi bölgesi 7. Kısımda tahsis edilen alanda altyapı ve düzleştirme çalışmalarına başlandı.

YABANCI SERMAYEYE JET HIZINDA İNŞAAT

Avrupa Birliği’nin 4 Temmuz’da açıkladığı Çin’de üretilen araçlara ek vergiler getirileceği kararının ardından 5 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle birlikte Çin’den gelen araçlara yüzde 40 oranında gümrük vergisi eklendi. Yurt dışından yatırım yapan şirketler bu yatırımdan muaf tutuldu.  Bu duyurunun ardından Çinli Otomotiv devi BYD Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika kuracağını 8 Temmuz’da BYD ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmayla Erdoğan ve Bakan Fatih Kacır’ın da katılımıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Çinli firma yetkilileri 20 Temmuzda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte fitmaya tahsis edilen alanda gözlem yapmıştı.(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa