04 Ekim 2024 12:16
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2024 13:43

İsrail Beyrut saldırısında Hizbullah'ın İletişim Birimi Komutanının öldürüldüğünü iddia etti

İsrail ordusu Beyrut'ta gece düzenlenen ve Nasrallah'ın muhtemel halefinin hedef alındığı iddia edilen saldırıda Hizbullah'ın İletişim Birimi Komutanı Sakafi'nin öldürüldüğünü iddia etti.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gece düzenlenen ve öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın muhtelif halefi Haşim Safiyuddin'in hedef alındığı iddia edilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde Beyrut'ta bir bölgeye hava saldırısı düzenlendiği, saldırıda, "Hizbullah'ın istihbarat merkezinin vurulduğu" öne sürüldü. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada saldırıda Hizbullah'ın İletişim Birimi Komutanı Muhammed Reşit Sakafi'nin öldürüldüğü iddia edildi. Sakafi'nin 2000 yılından bu yana söz konusu birimden sorumlu olduğu belirtildi. 

ABD merkezli haber sitesi Axios, adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyrut'ta gece düzenlenen saldırının hedefinde Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in olduğunu iddia etmişti.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü. Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

HİZBULLAH: SİVİL SAVUNMA EKİPLERİNE SALDIRILAR DÜZENLENİYOR

Öte yandan, Hizbullah da dün gece başkent Beyrut'un güneyinin İsrail tarafından hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İsrail uçakları, enkazı kaldırmak ve yaralıları kurtarmak için çalışan sivil savunma ekiplerine saldırılar düzenliyor" denildi.

İsrail'in söz konusu saldırılarında bir sivil savunma mensubunun hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, Lübnan hükümetine ve ilgili uluslararası kurumlara eylemi kınama çağrısı yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK iktidarın arpalığı oldu

SONRAKİ HABER

Şimdi genel direnişi örgütleme zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa