04 Ekim 2024 12:21

Şimdi genel direnişi örgütleme zamanı

"Türk-İş'in kitlesel mitingine katılalım, orada genel başkanlar konuşurken genel grev genel direniş çağrısı yapalım"

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Paylaş

Bir kamu işçisi 
Ankara


Merhaba sevgili Evrensel okurları. 15 yıldır kamu işçisi olarak çalışmaktayım. Biz kamu işçilerinin durumu her gün daha kötüye gitmekte. Kamu işçileri ek iş yapmadan hayatına devam edemez duruma geldi. Bu kötü gidişata kamu işçileri geçtiğimiz yıl imzalanan kamu çerçeve protokolünden (KÇP) bu zamana kadar avazı çıktığı kadar bağırmakta. Başta Eskişehir, İstanbul, Kayseri’de Harb-İş üyesi savunma sanayii işçileri ve Demiryol-İş üyesi işçilerin öncülüğünde bir dizi eylemler yapıldı. 


Fakat son gelinen noktada Türk-İş Genel Merkezi tabandaki hoşnutsuzluğu, tepkiyi ve kaynamayı görünce öncesinde dostları incitmeden korkutmadan Çerkezköy ve Zonguldak’ta temsili katılımlı, istifa seslerini bastırmaya çalıştığı mitingler yaptı. Sonrasında baktılar ki tepkiler dinmeyecek, kelle koltukta ve sarsıntılar devam ediyor diye 24 Eylül’de yine işçilerin öfkesi ve inisiyatifiyle iş bırakma eylemi yaptı. 


Kamu iş yerlerinde iş bırakma eylemi güçlü geçti. Şimdi de Türk-İş Genel Merkezi 1 Ekim Meclis açılışına denk getirip Başkanlar Kurulu toplantısı yaptı. Bu Başkanlar Kurulundan yine aynı hamaset, işçiyi oyalama, işçinin öfkesini yatıştıracak, tek adam iktidarını tedirgin etmeyen, gerçekliğe de tam olarak denk düşmeyen kararlar aldı ve bir sonuç bildirgesi yayınladı. 2 Ekim Çarşamba günü de Türk-İş’e bağlı sendikalar, genel başkanlarıyla ve temsili bir katılımla Maliye Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. 


20 Ekim Pazar günü Ankara Tandoğan’da kitlesel miting yapma kararı alındı. Ergün Atalay “En büyük işçi mitingini yapacağız” demişti.
Fakat bu kararlar sizin için işçinin öfkesini kontrol altına almaya yönelik hamleler oluyor. Çünkü bu kararların arkasında duracak samimiyeti “Genel grev ve direniş” dendiğinde görmüş oluruz. 


Ankara’da yapılacak kitlesel miting için kamu işçileri başta olmak üzere şimdiden iş yerlerinde miting hazırlık komiteleri kurarak, iş yerlerinde listelerimizi çıkartarak, otobüslerin şimdiden tutulması için şubelerimizi sıkıştırmalıyız. Eğer bu şekilde yapmazsak hem Türk-İş Genel Merkezi hem de üyesi olduğumuz şubeler bu mitinge temsili katılım için baştan savma bir şekilde hareket edeceklerdir. 
İşçi sınıfı her zaman harekete geçtikçe öğrenmiştir ve ileri adım atmıştır. Şimdi kitlesel mitinge katılalım, orada genel başkanlar konuşurken genel grev genel direniş çağrısı yapalım.

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusu Beyrut saldırısında kimin hedef alındığını açıklamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa