04 Ekim 2024 13:58

Balıkesir’de Milli Eğitimden skandal talimat: Büyükşehirden temizlik desteği istemeyin

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin okullara temizlik desteği açıklaması sonrası Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara “Büyükşehirden asla talepte bulunmayın” mesajı attığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu temizlik ekibiyle il genelindeki okullara temizlik desteği sağlacağını duyurdu. Bu duyurunun belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanmasından hemen sonra Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün whatsapp grubu üzerinden, okul müdürlerine skandal bir mesaj gönderdiği ortaya çıktı:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Dersimiz Eğitim Desteğimiz Temizlik” başlığı ile il genelindeki okullarda temizlik seferberliği başlatıldığını duyurarak; “Çalışma kapsamında büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan “Okul Temizlik Ekibi” talep eden ve ihtiyaç duyan okullara giderek, temizlik çalışması yapacak. Aynı zamanda yine talep doğrultusunda, ihtiyaç duyan okullara temizlik malzemesi temin ederek destek verecek” açıklamasında bulunmuştu

İLÇE MİLLİ EĞİTİM: ASLA DESTEK İSTEMEYİN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın, açıklamasından sonra skandal bir talimat ortaya çıktı. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, whatsapp grubu üzerinden okul müdürlerine mesaj göndererek, “Büyükşehirden asla taleple bulunmayın” diye okul müdürlerini tehdit etti. Okul müdürlerine gönderilen mesajda tüm öğretmenlerin, velilerin ve okul aile birliği üyelerinin uyarılması talimatı da verildi. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün whatsapp grubundan, belediyenin sosyal medya hesabından paylaştığı kampanya görseli eklendi ve   şu mesaj gönderildi: “Sayın müdürlerim ne siz idareciler ne de okul aile birlikleri/veliler/öğretmenler, böylesi bir talepte asla bulunmamalı. İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Beyrut'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa