04 Ekim 2024 14:16

Pınarbaşı'da CHP'li üyeye silahlı saldırıya 15 yıla kadar hapis talebi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde MHP'li eski belediye başkanının yakınları tarafından CHP'li üyeye silahla saldırı davasında 15 yıla kadar hapis talep edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri'de, CHP üyesi Şerafettin Bahadır'ın otomobilinin önünü kesip silahla vurarak ağır yaraladıkları iddiasıyla Pınarbaşı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi Ejder (62) ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu (47) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklu 2 sanık hakkında 9 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 21 Haziran'da akşam saatlerinde Pınarbaşı ilçesinde meydana geldi. CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın otomobili Pınarbaşı’nın önceki dönem MHP'li belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tarafından durduruldu. Darbedilen Bahadır ardından tabancayla ayağından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Pınarbaşı Devlet Hastanesine kaldırılan Şerafettin Bahadır, buradan da Kayseri Şehir Hastanesine sevk edilerek tedaviye alındı. Saldırının ardından Ejder ve Mehmet Uzunluoğlu gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine konuldu.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklar hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan ayrı ayrı 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

DHA'nın aktardığı haberde, iddianamede ifadesine de yer verilen ve pişman olduğunu söyleyen Ejder Uzunluoğlu, Bahadır'ın kendilerine saldırdığını iddia ederek kendisini "korkutmak amacıyla yere ateş ettim. Denk gelip gelmediğini bilmiyorum" diye savunudu.

Diğer şüpheli Mehmet Uzunluoğlu ise saldırının planlı şekilde gerçekleşmediğini iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin iddianame kabul edildi

SONRAKİ HABER

Nalbantoğlu: "Kuyu tipi" cezaevleri derhal kapatılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa