04 Ekim 2024 16:19

AYM’ye seslenen avukatlar: Tecride son verilsin

Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için yapılan başvuruları karara bağlamayan AYM’nin önüne bir araya gelen avukat, “Sorumluluğunu yerine getir, tecride son ver” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye’nin birçok kentlerinden Ankara’da bir araya gelen avukatlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması için yapılan başvuranlara yanıt vermeyen Anayasa Mahkemesi’ni (AYM), protesto etti.

AYM önünde yapılan açıklamaya çeşitli baroların başkanları, DEM Parti Milletvekilleri ve Ayla Akat Ata da eyleme destek verdi. Avukatlar “İmralı’da hukuk uygulansın, tecride son verilsin” yazılı pankart açtı.

Avukatlar adına açıklama yapan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Serhat Çakmak, İmralı’da hukukun, temel hak ve özgürlüklerin sürekli bir biçimde askıya alındığını söyledi. Çakmak, “Anayasa Mahkemesi’ ne İmralı Cezaevinde sistematik olarak sürdürülen ve giderek ağırlaşan hak ihlallerinin sona erdirilmesi için sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuyor; Anayasal ve evrensel insan hakları ilkelerini hatırlatarak söz konusu ihlalleri giderecek karar ve tedbirleri ivedilikle almasını talep ediyoruz” dedi.  

Eylemde söz alan DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eşsözcüsü Öztürk Türkdoğan, “Sorunları diyalog ile çözmemiz gerekiyor. Bunun yolunun da İmralı’dan geçtiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bunun barış için adalet için diyoruz” diye konuştu.

DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, “Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanında Abdullah Öcalan bir siyasi lider olarak, Kürt halkının ve halkların iradesi olarak tartışılıyor. Kürt sorunun çözümünde kilit rolü var. Biz bu noktadayız. İmralı’da neden tecrit var? Çünkü şu anda iktidarın ajandasında Kürtlere düşmanlık var” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta çökme: 1 ölü 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa