04 Ekim 2024 17:05

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradayız

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri geçmişe dönük alacakları için bugün de eylem yaparak, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube üyesi kamu emekçileri geçmişe dönük alacakları için eylemlerini sürdürüyor. Karşıyaka Belediyesi ile işyerinde örgütlü Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasındaki TİS sözleşmesi geçen hafta 17 bin lira Sosyal Denge Tazminatı üzerinden imzalanmıştı.Yönetimin başlangıçta, yasal sınır olan 8 bin lira önerisi ve bundaki ısrarı üzerine belediye emekçilerinin çeşitli eylemleri sonucu Sosyal Denge Tazminatı 17 bin liraya çıkartılarak sözleşme imzalanmıştı. Belediye emekçilerinin imzalanan TİS dolayısı ile Haziran'dan itibaren dört aylık TİS farkı alacağı bulunuyor.

'BİRLİKTE İKEN NE KADAR MORALLİ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK'

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube Yöneticisi Fırat Belen, önceki gün yapılan eylemin ardından idare tarafından kendilerine ulaşan kimse ya da gelen bilgi olmadığını dile getirerek, "Taleplerimiz kabul edilinceye kadar buradayız. Burada işçiler işten atıldı. Hem işçilerin hem memurların alacakları var. Bunca sıkıntıya rağmen, yan yana geldiğimizde ne kadar moralli olduğumuzu gördük" dedi.

BU KRİZİ EMEKÇİLER YARATMADI”

Eylemde konuşan Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube Başkanı Nihat Filiz de TİS'ten doğan alacaklarının ödenmediğini ifade ederek, "Bu krizin yaratıcısı işçi ve emekçiler değil. Eğer birlikte hizmet üreteceksek bizim alın terimizi günü gününe ödemelisiniz. Bizim ücretimizden başka gelirimiz yok. Aksadığı zaman yaşam ritmimiz bozuluyor. Büyük sorunlar yaşanıyor. Belediye Başkanını uyarıyoruz, bir an önce Karşıyaka emekçilerinin haklarını iade edin" dedi.İşten atılan Karşıyaka Belediyesi Kent Aş. işçileri ile alacakları için mücadele eden Belediye emekçileri birlikte halay çekti. Eylem pazartesi günü de devam edecek. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam