04 Ekim 2024 17:25

Erdoğan yine "İsrail'in hedefi Türkiye" dedi

Erdoğan, Adana'daki TEKNOFEST'te "İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğu" söylemini yineledi, savaş sanayine kaynağın artacağı mesajı verdi.

Fotoğraf: Utku Uçrak/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST-2024'te konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu dönüşü "İç cephemizde bir gedik açılırsa bu son derece maliyetli olur, hepimiz kaybederiz. İç cephe hedeflerimiz, bizim kızıl elmamızdır" diyen ardından TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında; "İsrail'in gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" diyen Erdoğan benzer açıklamaları Adana'da da tekrarladı. Hizbullah lideri Nasrallah'ın Beyrut'taki saldırıda öldürülmesi sonrası açıklamasında ismen anmayan Erdoğan bugünkü açıklamasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne isim vererek değindi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik." 

"İsrail Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal etti şimdi de Hizbullah bahanesyle Lübnan'da kan döküyor. Haniye'yi Tahran'da şehit ettikten sonra Hizbullah lideri Nasrallah'ı katlettiler. Bölgede ateşkese, barışa, huzura her yaklaşıldığında İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyon yaratıyor. Coğrafımızı kana bulamak için her yol başvuruyor. Uluslarararası hukuk rafa kaldırılmış durumda. BM Genel Sektereterine kalkıyor 'BM'ye gelemez' diye meydan okuyor. Şuna bak." 

"Tüm bu gerçeklere rağmen ne yazık ki Batılı güçler bu katliam şebekesine silah, mühimmat, istihbarat ve diplomatik destek vermeyi sürdürüyor. Binlerce tonluk bombaların nereden geldiği nerede üretildiği kimler tarafından tedarik edildiği bellidir. Kimse kusura bakmasın ama dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır."

"Burada şurada çok açık ifade etmek durumundayım; bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacak sinsi bir plan konulmuştur. Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yoktur. Tarih bilen, dinler tarihi bilen siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs'le Mescid-i Aksa ile vaadedilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Biz hepimiz Arz-ı Mev’ud'un ne olduğu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede adeta Türkiye'ye meydan okuma yarışına giriyorlar. Bunları biz gayet iyi biliriz. Mevcut İsrail hükümeti yaptığı her açıklama ile paylaştığı her harita ile esas niyetlerini ortaya koyuyor. Biz de sahadaki gelişmeleri bu zaviyeden an be an takip ediyoruz. Komşularımızla ve bölgedeki tüm kardeş ülkelerle işbirliğimizi yine bu anlayışla ileriye taşıyoruz."

"Dışa bağımlılığımızı en aza indirmeye çalışıyor yerli ve milli üretimi çok güçlü bir şekilde destekliyoruz. Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz."

"Savunma sanayinde dışa bağımlılığın acısını çok iyi bilen bir ülkeyiz bize takılan çelmeleri biz unutmadık."

"Biz, her zaman sulhu sükûnun tarafındayız. Tüm bunları da savaş heveslisi olduğumuz için değil; vatanımızı ve vatandaşlarımızı kem gözlerden layıkıyla korumak için yapıyoruz. Bölgemizin içinde bulunduğu cinnet hali karşısında bugüne kadar olduğu gibi yine mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız."(POLİTİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da tekstil fabrikasında yangın: 1 işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Kaynak kitap krizi büyüyor: Veliler ve öğretmenler çözüm bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa