04 Ekim 2024 20:06

Eker işçileri: Patrona 100 metre engelsiz, bize ise 40 kilometre maraton

Eker işçileri, Tekgıda-İş üyesi 3 işçinin işten çıkarılması üzerine sendika fabrika önünde günlerdir direniyor. İşçilerin Eker Meydanına başlattığı yürüyüş tüm engellemelere rağmen devam ediyor.

Fotoğraf: Eker işçileri

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Eker Süt Ürünleri’nin Bursa Mustafakemapaşa’da kurulu fabrikasında Tekgıda-İş üyesi 3 işçinin işten çıkarılması üzerine sendika fabrika önünde günlerdir direniyor. Bugün işçilerin fabrika önünden Eker Meydanına başlattığı yürüyüş tüm engellemelere rağmen devam ediyor.

Fabrika önünde sendikalaşma mücadelesi sürerken Eker firması geleneksel hale getirdiği ‘Eker I Run’ koşusuna hazırlanıyor. İşçilerde fabrika önünden Eker Meydanına bugün bir yürüyüş başlattı. Koşunun yapılacağı gün olan 6 Ekim Pazar günü işçiler Eker Meydanında bir basın açıklaması yapacak.

ENGELLEMELERE RAĞMEN YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Yürüyüş öncesi emniyetin yapılacak olan yürüyüşe izin çıkmadığını söyleyerek işçileri engellemek istedi.

Fabrika önünde konuşan Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Bu ülkede herkes yürüyor Ama Eker’de Anayasal haklarını isteyen işçilerin yürümesine izin verilmiyor. Biz her halükarda yürüyeceğiz” dedi.

Daha sonra yürüyüşe geçen işçileri polis bu seferde yol kenarında can güvenliğiniz yok diyerek yolun kenarından yürümesini istedi. İşçiler yol kenarından çalılıklar içerisinden Bursa’ya doğru yürümeye devam ediyor.

Yapılan bu uygulamaya tepki gösteren Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Herkesin çoluğu çocuğu ailesi var o zaman polislerde buraya gelsin. Bizim içinde yol kenarında tedbir alınabilir. Biz buradan da yürürüz bizim için sorun yok. Patrona 100 metre engelsiz olur bize ise 40 kilometre maraton koyuyorsunuz. Ama biz bu engelleri aşarız. Biz o Eker Meydanına varacağız” dedi.

İşçilerin önü daha sonra jandarma tarafından kesildi ve ilk konaklayacakları yer olan Sütaş önünde Kaymakamlık ve Valilik talimatıyla konaklayamayacakları bildirildi. Duruma tepki gösteren Karlıkaya, “Biz neden Sütaş’ın önünde duramıyoruz. Bunun gerekçesini söylesinler bize. Biz Sütaş fabrikasının önüne geliyoruz. Bu gece Sütaş’ın önündeyiz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler 8 aydır ev hapsinde: Tedbir cezaya dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa