05 Ekim 2024 13:38

Deney tüpünün kırılmasıyla üzerlerine 'sülfürik asit' sıçrayan 8 öğrenci yaralandı

Niğde'de Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deney sırasında sülfürik asittin sıçraması sonucu 8 öğrenci yaralındı. Hastaneye kaldırılan öğrenciler taburcu edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Niğde 'de Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deney tüpünün kırılması sonucu, üzerlerine sülfürik asit ve çinko karışımı sıçrayan 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı, öğrenciler tedavi sonrası taburcu edildi.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, dün saat 15.30 sıralarında, öğrenciler deney yaparken deney tüpü düşüp, kırıldı. Tüplerdeki sülfürik asit ve çinko karışımı, öğrencilerin üzerine sıçradı. Yaralanan öğrenciler, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Öğrenciler Y.E.Ç. (13), M.S. (13), E.M.B. (14), M.Y. (15), M.S. (15), Y.D. (14), E.K. (14) ve B.E.K.'nin (14) yüz, ense, karın ve diğer bölgelerinde yanık oluştuğu öğrenildi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, öğrencilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bornova Kitap Günleri| Yapay zekânın edebiyat, sanat ve medyaya yansımaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa