05 Ekim 2024 18:25

Dünyanın dört bir yanında Filistin'le dayanışma eylemleri

Dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek eylemleri yapıldı. İsrail'e tepki gösterilen eylemlerde devlet yönetimlerinin ikiyüzlülüklerine dikkat çekildi.

Fotoğraf: Javi Julio/AA

Paylaş

İsrail'in Gazze’ye saldırısı 7 Ekim’de bir yılını dolduracak. Dünyanın dört bir yanında Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılar protesto ediliyor.

İSVEÇ

İsveç'in başkenti Stockholm'de İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları protesto edildi.

Başkentin Odenplan bölgesinde toplanan kitle, İsveç Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte, "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Katil İsrail Lübnan'dan defol" sloganları atıldı.

İsveçli aktivist Benjamin Robol, "Bir yıldır devam eden korkunç soykırım için bir kez daha buradayız. Netanyahu'nun savaşı giderek büyüyor ve tüm bunlar emperyalizm yüzünden oluyor. Bu nedenle sistemin temelinden mücadele etmeliyiz" dedi.

İsveç Sol Parti Milletvekili Nadja Awad da İsveç hükümetinin İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptıklarına karşı durması gerektiğini söyledi.

GÜNEY AFRİKA

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yüzlerce kişi İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin ve Lübnan'a destek vermek için ABD Başkonsolosluğu önünde toplandı.

İSPANYA

İspanya'nın Bilbao kentinde de protesto düzenlendi. Kentin sokaklarında Filistin ve Lübnan bayrağı taşıyan binlerce kişi İsrail'in saldırılarını kınadı, Gazze ve Lübnan'a desteklerini gösterdi.

FRANSA

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin ve Lübnan'a destek için eylem düzenledi.

Kitle Paris'teki ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Binlerce kişi, Clichy Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin ve Lübnan bayrakları ile "İsrail'i silahlandırmaya son verin" ve "Emperyalizme karşı direniş" yazılı afişler taşıyan kitle, "Yaşasın Filistin" ve "Hepimiz Beyrut'un evlatlarıyız" sloganları attı.

Kitle, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasını talep etti.

HOLLANDA

Hollanda'da her hafta farklı bir kentte Filistin'e destek amacıyla yapılan protestolarda bugün binlerce kişi, Dam Meydanı'nda buluştu.

Eylemde Hollanda, ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Batılı hükümetlerin İsrail'e destek vermesini eleştirdi ve Lübnan'a da sıçrayan savaşın sonlandırılması için uluslararası kurumların ve mahkemelerin harekete geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Kitle, konuşmaların ardından Müzeler Meydanı'na yürüdü.

Eylemde, "Ateşkes, şimdi", "Soykırımı durdur" ve "Filistin'de soykırım yaşanıyor" yazılı dövizler taşındı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, Müzeler Meydanı'ndaki konuşmalarla sona erdi.

İNGİLTERE

İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanan yüz binler, iktidara seslenerek, İsrail'in katliamlarında İngiliz silahlarının da kullanıldığını ifade etti, “Katliamcı İsrail devletine silah satışlarını durdur” çağrısı yaptı.

TÜRKİYE

Türkiye'de İstanbul'da AKM önünde bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail'in Gazze savaşının birinci yıldönümünde “soykırıma son” çağrısıyla Dolmabahçe'ye yürüdü.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da kadın cinayeti | Uzman Çavuş Recai Işık, Bedriye Işık'ı öldürdü

SONRAKİ HABER

Kadınlar Adana’dan haykırdı: Kokuşmuş düzeninizi başınıza yıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa