05 Ekim 2024 20:30

İstanbul'da kadınlar alanda: Erkek şiddetine karşı önleyici politikalar hemen şimdi

İstanbul'da bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etmek için Taksim Tünel’de bir araya geldi. Kadınlar polis barikatıyla karşılaştı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen onlarca kadın İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in cinayetlerinin ardından kadın cinayetlerini protesto etmek için İstanbul’da Taksim Tünel’de bir araya geldi.

Eyleme katılan kadınlar, polis barikatıyla karşılaştı. Barikatın önünde toplanan kadınlar, “Hasta, cani, sapık değil; erkek şiddetine karşı önleyici politikalar hemen şimdi” yazılı pankart açarak taleplerini dile getirdi.

Kadınlar, “Aç aç barikatı aç”, “Kadınlara değil katilere barikat” sloganları attı.

KADINLAR ENGELLERİ AŞTI

Polis, eylemcilere müdahale etmek için İstiklal Caddesi ve Galata Kulesi’ne çıkan yolları kapatsa da, kadınlar engelleri aşarak Şişhane Meydanı’na yürümeyi başardı.

 “Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” ve “Kadınlara değil katillere barikat” sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşte, kadın cinayetlerine karşı daha güçlü önlemler alınması talep edildi.

Kadınlar, devletin kadınları korumakta yetersiz kaldığını ve sosyal medya tepkilerine göre hareket ettiğini vurguladı. Kadınlar, devletin erkek şiddetini önleyici politikalar üretmek yerine kadınların hak arama mücadelesini engellemeye çalıştığını belirtti. Kadınlar, erkek şiddetinin “alkol, uyuşturucu veya psikolojik sorunlar” gibi bahanelerle örtbas edilmesine de tepki gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin ve 6284 sayılı kanunun tartışmaya açılmasının, failleri cesaretlendirdiğini ve kadınları güvensiz bıraktığını ifade ettiler. Eylemde sık sık “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “İkbal Uzuner isyanımızdır” ve “Ayşenur Halil isyanımızdır” sloganları yankılandı. Kadınlar, erkek şiddetine karşı sokaklardan vazgeçmeyeceklerini ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek, şiddetsiz ve özgür bir yaşam için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Filistin eylemi: İsrail'i koruyan NATO üsleri kapatılsın

SONRAKİ HABER

İzmir Kadın Platformu: İktidardan korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa