00 0000 00:00

Öğretmenler 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Adana'da bir araya geldi

Eğitim Sen Adana Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Paylaş

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Eğitim Sen Adana Şubesi’nin düzenlediği kokteyl ile kutlandı.

Etkinlikte konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, eğitimcilerin rekabetle birbiri karşısına konmak istendiğini belirterek “Eğitim emekçileri rekabet değil, dayanışma istiyor” diyerek öğretmenleri mücadeleye çağırdı.

"5 EKİM, ULUSLARARASI BİR MÜCADELE GÜNÜDÜR"

5 Ekim’in UNESCO ve ILO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Toprak, bu yıl kutlamaların Eğitim Enternasyonali tarafından "Öğretmenin Sesine Değer Ver" sloganıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Eğitim Sen açısından 5 Ekim’in yalnızca kutlanan bir gün değil, eğitim emekçilerinin uluslararası birlik ve örgütlü mücadelesinin simgesi olduğunu belirten Toprak, "Türkiye'nin imzaladığı Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ne rağmen, yükümlülükler yerine getirilmiyor" dedi.

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İKTİDAR ELİYLE YOZLAŞTIRILDI"

Toprak, Türkiye'deki eğitim ve bilim emekçilerinin OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralarda yer aldığını belirterek, öğretmenlik mesleğinin nitelik kaybına uğratılmasında iktidarın pay sahibi olduğunu söyledi. "Yıllardır ülkeyi yönetenler ve eğitim politikalarına yön verenler, öğretmenlik mesleğinin yozlaştırılmasında en büyük sorumluluğa sahip" diyen Toprak, öğretmenlerin çalışma koşullarının kötüleştiğini ve mesleki saygınlıklarının ciddi biçimde gerilediğini vurguladı.

OHAL KHK'LERİ İLE İHRAÇ EDİLEN EMEKÇİLER İÇİN ÇAĞRI

Fatih Toprak, OHAL döneminde KHK’lerle görevlerinden haksız şekilde ihraç edilen öğretmenler ve barış akademisyenlerinin bir an önce görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Toprak, öğretmenlerin rekabet etmek yerine birlik ve dayanışma içinde nitelikli eğitim için çalışmak istediklerini belirtti. Toprak, "Yaşanan ekonomik kriz ve siyasi istikrarsızlık koşullarında, eğitim sisteminden kaynaklanan sorunların çözümü için alternatif bir eğitim sisteminin oluşturulmasına katkı sağlamalıyız" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de Netanyahu hükümeti protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa