06 Ekim 2024 07:30

Sevda Karaca: Sokakların güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız

Karaca: "Herkesi, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları güvenle, eşitlik içinde yaşayabilmek için ses çıkarmaya, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz."

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca X sosyal medya hesabından kadın katliamları ve genç intiharlarıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Karaca, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“14 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU NEDEN ÖLDÜ?​”

“Dün Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 14 yaşında bir kız çocuğu bir çiftlikte boynundan asılı olarak bulundu ve hastaneye kaldıran çocuk ne yazık ki kurtarılamadı. 14 yaşındaki kız çocuğu neden öldü.

Bu akşam Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm KYK Erkek Yurdunda bir genç camdan atlayarak intihar etti. Bu genç neden canına kıydı?

“BU ÜLKEDE ÇOCUKLAR, GENÇLER, KADINLAR KORUNAMIYOR”

Dün İstanbul'daki korkunç kadın cinayetlerinin öfkesini ciğerimizde hissederken üst üste yaşadığımız bu olaylar öfkemizi, acımızı, isyanımızı katladı.

Bu ülkede çocuklar, gençler, kadınlar korunamıyor.

Her gün vahşice işlenmiş kadın cinayeti haberlerine, intihar haberlerine, şiddet haberlerine uyanıyoruz.

“ÖLÜMLERİ ENGELLEMEYENLER TEKNOFESTLERDEN MUTLULUK POZLARI VERİYOR”

Bu karanlığı yaratanlar, bu ölümleri engellemeyenler Teknofestlerden mutluluk pozları veriyor, sıfır tolerans hamaseti yapıyor ama görevlerini yapmıyorlar!

Bu ülkede tacizciler, istismarcılar karakollardan, adliyelerden elini kolunu sallayarak çıkıyorsa, kadınlar ellerinde uzaklaştırma kararları ile sokak ortasında paramparça ediliyorsa, bir köyde bir avuç suç ortağı kirli bürokratik ilişkileri ile bir çocuk cinayetinin izlerini elbirliği ile yok ediyorsa, adalet işlemiyorsa, bu iktidarın politikaları onlara izin verdiği içindir!

Bu ülkede çocuklar, gençler canlarına kıyıyorsa bu ülkeyi yönetenler onların gelecek umudunu çaldığı içindir.

6284 SAYILI YASA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İktidar ve onun gerici ortaklarının 6284 sayılı yasayı hedefe koymaları, İstanbul Sözleşmesinden çıkmaları, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarını işletmemeleri, infaz kanunu değişiklikleri ile kadına ve çocuğa karşı suç işlemiş faillere çıkardıkları aflar giderek vahşileşen şiddeti besliyor.

“MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

Bu ülkede tüm okulların, yurtların, iş yerlerinin, sokakların çocuklar, gençler ve kadınlar için güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız.

Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmalarının işletilmesi, gerçek bir eşitlik ve adalet için harekete geçmek zorundayız.

EYLEM ÇAĞRISI

Herkes ama herkesi, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları güvenle, eşitlik içinde yaşayabilmek için ses çıkarmaya, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım!”

(HABER MERKEZ)

ÖNCEKİ HABER

Örtülü dünya savaşı çağı: Savaşın çapı göründüğünden daha büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa