06 Ekim 2024 12:53

TBMM'de bu hafta: 8 Ekim'de İsrail gündemiyle kapalı oturum yapılacak

Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" açıklamasının ardından TBMM'de 8 Ekim'de kapalı oturum yapılacak. Hakan Fidan ve Yaşar Güler milletvekillerine bilgilendirecek.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

TBMM'de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları, 8 Ekim Salı günü başlayacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, bizim vatan topraklarımız olacaktır" açıklamasının ardından Genel Kurulda salı günü kapalı oturum yapılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, konu hakkında milletvekillerini bilgilendirecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

Kapalı oturum sonrasında TBMM Genel Kurulunun olağan gündemine devam edilmesi bekleniyor. Eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin yoğun tepkilerine rağmen geçen hafta 3 maddesi yasalaşan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin görüşülmesine devam edilecek.

RTÜK YETKİLİLERİ SUNUM YAPACAK

TBMM Genel Kurulu'nda ayrıca Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na 3 üye seçilecek.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu'nda da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerininin İslamofobi ve ırkçılık ile ilgili milletvekillerine sunum yapması bekleniyor.

Ayrıca Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, alt komisyonların kurulmasıyla ilgili bilgilendirme gündemiyle toplanacak.

Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra, salı ve çarşamba günleri Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı konuşmada “İsrail’in sonraki hedefi Türkiye” demiş ardından katıldığı TEKNOFEST etkinliğinde de bu söylemini yinelemişti.

Erdoğan, TEKNOFEST'te “Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye'ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor" ifadelerini kullanmıştı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Türkiye ilkokulların önünde uyuşturucu pazarlanan bir ülke haline geldi"

SONRAKİ HABER

IŞİD'ın bombacısı İstanbul'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa