06 Ekim 2024 14:01

Edirnekapı Surlarındaki protestodan kadınlar: Geleceğimiz zan altında!

Edirnekapı Surlarında protestoya katılan kadınlar İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilmesine tepki gösterirken, kendilerini güvende hissetmediklerini, geleceklerinin zan altında olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Anka

Paylaş

Semih Çelik'in, Ayşenur Halil'i Eyüpsultan'da öldürdükten yarım saat sonra İkbal Uzuner'i katlettiği yer olan tarihi Edirnekapı Surları'nda düzenlenen protesto dün akşam ilerleyen saatlere kadar devam etti. Eyleme katılan kadınlar Anka’ya konuştu. İkbal Uzuner'le ilkokulu aynı okulda okuyan bir genç kadın "Korkuyoruz. Yolda yürürken, bakkala giderken, iki saniye sonramız ne olacak, bir psikopat tarafından öldürülecek miyiz, parçalanacak mıyız? Geleceğimizi zan altında. Yani hiçbir şeyin garantisi yok. Yaşadığımız semtte, ülkemizde… Biz bu şekilde yaşamak istemiyoruz. Korkarak geçirmek istemiyoruz günlerimizi” dedi.

Eyleme katılan bir başka kadın ise, "Ben de yaşadım bu acıyı. Ben de kardeşimi kaybettim. Artık buna dur diyelim. Yani çoluk çocuk etkilendi. Benim çocuğum şahit oldu, 'o yolu kullanmam' diyor. Hani ben de yaşadığım için o yüzden burada duruyorum. Kız kardeşimi, kocası öldürdü. Üç gün evde sakladı. Dün de onun ölüm yıl dönümüydü. Kadınlar ölümü hak etmiyor” diye seslendi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”

"Bir kadın bütün kadınlar demek. Hepimizin canı yanıyor” diyen bir başka kadın ise, “Yani ben kalktım Anadolu yakasından geldim buraya. Çünkü içim rahat etmiyor. Vicdanım rahat etmiyor. Ben bu ülkede nefes alamıyorum. Nefes aldığımı hissetmiyorum. Yürüyemiyorum, dolaşamıyorum” diye seslendi. Psikoloji öğrencisi Buse Başdemir ise, “İkbal herhangi bir tanıdığım değildi. Sadece yaşıtımdı. Çağdaşımdı. Asla yasta değiliz. Kesinlikle isyanlardayız. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyoruz” dedi.

4 AY ÖNCE KIZI KATLEDİLEN GÜLİZAR SEZER: ARTIK BUNA BİR DUR DENİLSİN

Büyükçekmece'de katledilen Sedef Güler'in annesi Gülizar Sezer de alandaydı, “Biz çocuklarımızı kolay getirmiyoruz. Ya bu da benim yavrum. Öbürkü de benim yavrum. Hepsi benim yavrum. Sedef Güler vahşice katledilerek Büyükçekmece'de dambıllara, zincirlere sarılarak halıyla birlikte denize atıldı. Benim çocuğumun dört aydır adli tıp raporu hâlâ çıkmadı. Dört aydır ben hiçbir şey bilmiyorum. Çocuğumun hiçbir eşyasını teslim bile alamadım. Sadece bu katili (Yavuz Güngör) yakaladık dediler. Bir çanta dolusu parayla Edirne sınırda kaçarken yakalandı. Ya bu adam oraya kadar nasıl gidiyor? Ya şuradan giderken biz geçiyoruz kadın olarak kaç tane bekçiye çevirmeye giriyorum. Bu adam sekiz yıl kesilmiş cezası varken dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Geliyor benim yavrumu orada katlediyor. Beni çeviriyorsun onu nasıl çeviremiyorsun sen? Dokuz ay karnımda taşıdım. Sancılarla, ağrılarla doğurdum. Bir lokma ekmek bulamadım yeri geldi aç yatırdım. Ben böyle büyüttüm çocuklarımı. Ve bütün hepimiz böyle büyütüyoruz çocuklarımızı. Ya olmasın artık sesimiz duyulsun ve benim Adli Tıp raporumun çıkmasını ve bu devletin arkasında durmasını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum. Buna artık bir dur denilsin. Nereye gitsem elimi kolumu bağlıyorlar. Çocuğum öldürülmüş. Bana hiçbir açıklama yapılmıyor. Benim yavrum katledilmiş bana hâlâ dört aydır dosya gizli deniliyor. Benim çocuğum iş görüşmesine gitmişti oraya. İş görüşmesine gittiği yerde katledildi benim yavrum..." diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

TEİS: İlaç fiyat kararnamesi güncellenmeli

SONRAKİ HABER

"Lübnan'da sağlık sistemi çöküşün eşiğinde"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa