06 Ekim 2024 16:38

CHP Genel Başkanı Özgür Özel grevdeki Yolbulan işçilerini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay’da grevdeki Yolbulan Metal işçilerini ziyaret etti: “İnsanca bir yaşam talep etmek haktır”.

Fotoğraf: Ezgi Balcı

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Dörtyol’da grevlerinin 109. gününde Yolbulan Metal işçilerini ziyaret etti. Fabrika önündeki grev çadırında gerçekleşen ziyarette Özgür Özel’e Genel Başkan Yardımcıları, saha koordinatörlüğünü de yapan Adana Milletvekili Ayhan Barut, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç ve il, ilçe başkanları ve yöneticileri eşlik etti.

Grevdeki tüm işçilerin katıldığı ziyarette Özgür Özel, Özçelik-İş Üyesi Yolbulan Metal işçilerinin sloganları ile karşılandı. Dördüncü ayına girecek olan grevde işçilerin coşkusu devam ederken program boyunca konuşmalar sık sık sloganlarla kesildi.

PATRON KAYSERİ VE KARABÜK’TE FASON ÜRETİM YAPIYOR”

Programda ilk sözü alan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör greve ilk günkü kararlılıkları gibi devam ettiklerini belirterek ziyaretlerinden ötürü Özgür Özel ve CHP heyetine teşekkür etti. Taleplerini ifade ederek sözlerine devam eden Güngör, “109 gündür taban ücret 30 bin lira istediğimiz için burada grevdeyiz. 700-800 derece ateşin karşısında çalışıyoruz ancak bize önerilen rakam 22 bin lira” dedi. Patronun kendilerinin sunduğu hiçbir anlaşmaya yanaşmadıklarını söyleyen Güngör, “İki defa grev kırma çabasına girdiler, asla müsaade etmedik, müsaade etmeyeceğiz. Bir yandan baktık ki Karabük’te, Kayseri’de başka fabrikalarda fason üretim yapıyorlar. Allah’tan korkun.’’ dedi.

“İNSANCA BİR YAŞAM TALEP ETMEK HAKTIR”

Güngör’ün ardından söz alan Genel Başkan Özgür Özel, Osmaniye programı öncesi grev hakkında bilgilendirildiğini ve Yolbulan işçilerinin mücadelesine destek vermek için fabrika önünde olduğunu dile getirdi. Sendikal hakların tırpalandığını söyleyen Özel, “1980 darbesi öncesi her 4 işçiden 3’ü grevli, toplu sözleşmeli sendikalıyken bugün bu oran 10’da 1’e düştü” dedi.

Patronlar tarafından sendikalı olmanın suçmuş gibi algılandığını söyleyen Özel, “İnsanca bir yaşam talep etmek cezalandırılıyor. Bugün talep ettiğiniz rakamlar ağır şartlarda çalışılan iş yerleri için dünyanın herhangi bir yerine göre ancak üçte birindedir. Ancak bu bile size çok görülür. İşçiler asgari ücretin hemen üstünde bir ücrete çalışılmaya razı edilmek isteniyor” dedi.

Manisa’dan Ankara’ya yalın ayak yürüyen Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Fernas Madencilik işçilerinin de selamlarını getirdiğini söyleyen Özel, “Bir sendikanın en mutlu günü işçilerin hakkını aldığı, iş başı yaptığı günüdür. Grevde arabulucu olmak için hafta içi CHP olarak patronla görüşeceğiz. Patron yasa dışı herhangi bir şey yaptığında, grev kırıcılığı yaptığında ise her türlü sizin yanınızda olacağız” dedi. CHP iktidarında örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyleyen Özel, konuşmasına AKP Hükümetinin uygulamaları ile yoksulluğun arttığını belirterek konuşmasına son verdi. Özel ve beraberindeki heyet bir sürede grev çadırında işçilerle sohbet etti. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

S.K. uzaklaştırma kararına rağmen çocuğunun yanında darp edildi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Samuel Mena Jr. Beyaz Saray önündeki Gazze eyleminde kolunu ateşe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa