07 Ekim 2024 11:05

Almanca bilmeyen aşçı damat Almanya’ya ataşe atandı

Bakan Vedat Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğuna "Çalışma Ataşesi" olarak atandı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesinden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile Almanya Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğuna "Çalışma Ataşesi" olarak atandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre daha önce İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde "aşçı" ve "büro elemanı" olarak çalışan Gül'ün açıktan ataması, birinci derecenin birinci kademesi ile yapıldı. Memur olmayan ve Almanca bilmeyen Gül, 4 yıl boyunca bu görevde kalacak ve en yüksek maaşı (aylık 7 bin 200 avro yani yaklaşık 270 bin lira) alacak.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Hüseyin Arabasüren'in geçen yıl 16 Eylül’de Düsseldorf’a giderek Türkiye’nin Başkonsolosluğunu ziyaret ettiği aktarıldı. Habere göre Arabasüren, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere AB ülkelerinde 45 şubeden oluşan Özel Eğitim Merkezleri açmayı planlıyor.

TAŞÇIER, IŞIKHAN’A SORDU

Konuyu Meclise taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, verdiği önergede Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

  • “Gül’ün atanma sürecinde hangi kriterler ve değerlendirmeler dikkate alınmıştır?
  • Akrabalık ilişkilerinin ve yakın kişisel bağların bürokratik atamalarda etkili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Bu atamanın, söz konusu kişinin sizinle olan kişisel bağları göz önüne alındığında, etik ve liyakat standartları açısından nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?​”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de 100 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa