07 Ekim 2024 13:36

EMEP'ten 7 Ekim açıklaması: Tek adamın sözleri işbirlikçiliği gizleyemez

"İsrail’le tüm ticari ilişkiler kesilmeli, gemiler ve uçaklarla yapılan ticaret durdurulmalıdır. İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılmalı, emperyalistlerle ikili askeri anlaşmalardan çıkılmalıdır…"

Fotoğraf: EMEP

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), abluka altındaki İsrail’e soykırım girişiminin başladığı Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, tek adam tek parti yönetiminin İsrail ve arkasındaki güçlere yaptığı eleştirinin, geçmişten bugüne işbirlikçi tutumunu gizleyemeyeceğini vurguladı.

Hamas’ın abluka altındaki Gazze’den İsrail işgaline karşı 7 Ekim 2023’te düzenlediği saldırının yıl dönümünde açıklama yapan Emek Partisi Genel Merkezi, o tarihten bu yana Filistin’de 40 bini aşkın insanı katleden İsrail’e ve desteklenmesine tepki gösterdi.

İsrail siyonizminin Filistin halkına yönelik soykırım düzeyine varan saldırılarının ABD ve Batılı emperyalistler, Ortadoğu'da işbirlikçilerin askeri, lojistik ve istihbarat desteğiyle yeni bir aşamaya geldiği belirtilen açıklamada, “İsrail’in bir yılda yaptığı katliamlar, Hamas ve Hizbullah yöneticilerine yönelik suikastlerle savaşı yeni bir düzeye getiriyor. Lübnan’a yönelik hava ve kara saldırısı bir bölge savaşını tetikleyecek emareler taşıyor” denildi.

TİCARET DE İSTİHBARAT DA DEVAM EDİYOR

Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda İsrail’e ve arkasındaki güçlere yönelik eleştirisinin, geçmişten bugüne işbirlikçi tutumunu gizleyemeyeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Emperyalistleri eleştiren tek adam tek parti yönetimi İsrail’le ticaretini her boyutta sürdürüyor. Adana İncirlik ve Kürecik Üssü, İsrail'e istihbarat desteği vermeye devam ediyor. Türkiye-İsrail ticari ilişkileri bitmiş değil. Gemiler, kargo uçaklarıyla askeri ve diğer ihtiyaçları karşılayacak her türlü ticaret sürüyor. Son bir haftada 80’i aşkın gemisi İsrail limanlarına yük taşıdı. Katliamlar başladıktan 7 ay sonra iktidar tarafından kesildiği iddia edilen ticaret üçüncü ülkeler ve Filistin üzerinden katlanarak sürdürülüyor. İşgal ve saldırıların petrol ihtiyacı Türkiye üzerinden karşılanmaya devam ediyor.”

İKTİDAR YİNE "YENİKAPI RUHU" PEŞİNDE

Açıklamada, ABD, emperyalist güçler ve yerli işbirlikçilerinin Ortadoğu’da vekalet savaşlarını derinleştirip, yeni çatışma alanları yaratacak hamleleri ile Ortadoğu ve dünya halklarına, işçi ve emekçilere yönelik baskı ve savaş politikalarını sürdüreceklerine dikkat çekildi.

Açıklamada, tek adam tek parti yönetiminin, yaşanan çelişki ve çatışmalardan yararlanarak iç politikayı dizayn etme, yeni bir "Yenikapı ruhu" oluşturmak üzere kolları sıvadığı ifade edildi. Açıklamada, “İktidar işçi ve emekçilerin taleplerini karşılamak yerine, İsrail’in saldırganlığını göstererek tüm muhalefeti hizaya getirmeye çalışmaktadır” denildi.

İSRAİL’İ DURDURMAK İÇİN YAPILACAKLAR NET!

Filistin’e, Lübnan’a yönelik katliam ve saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk 41 bin 870 insanı katleden, 2 milyona yakın insanı yerinden eden İsrail barbarlığını durdurmak için yapılacakların ise açık ve net olduğu vurgulanan açıklamada, şu taleplere yer verildi: 

  • İsrail’le tüm ticari ilişkiler kesilmeli, gemiler ve uçaklarla yapılan ticaret durdurulmalıdır.
  • İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılmalı, emperyalistlerle ikili askeri anlaşmalardan çıkılmalıdır. 
  • NATO ve askeri birliklerden çıkılmalıdır.
  • İsrail işgal ettiği topraklardan, ABD ve emperyalist ülkeler Ortadoğu’dan derhal çekilmelidir.  

Türkiye’de işçi ve emekçilere, bölge halklarına emperyalizm destekli bu siyonist barbarlığı durdurmak için mücadeleye çağrısı yapılan açıklamada, “İşçiler, emekçiler, halklar olarak birleşeceğiz ve ortak mücadele ile barışı sağlayacağız. Ortadoğu'da barışı getirecek, halkların bir arada eşit yaşamasını sağlayacak olan ortak mücadelemizdir. Bir kez daha İsrail barbarlığına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. İşgalciler yenilecek, direnen halklar kazanacak!” denildi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Üniversitesi öğrencileri kadın cinayetlerini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa