07 Ekim 2024 14:43

Burger King açılışına katılan AKP'li belediye başkanı: Yemedim, açılışa gittim

AKP’li Belediye Başkanları Burger King’in açılışa katıldı, "Kahrolsun İsrail” diye slogan atan Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam ise linç edildi.

Fotoğraf: İyidere Belediyesi

Paylaş

İsrail'e desteği gerekçesiyle boykot çağrıları yapılan Burger King’in Rize İyidere’deki açılışında yaşananlar, AKP’nin boykot ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi. AKP’li Belediye Başkanları Burger King’in açılışa katıldı, "Kahrolsun İsrail” diye slogan atan Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam ise linç edildi. AKP'li belediye başkanı kendini "Yemedim, açılışa gittim" diye savundu.

"BÖYLE Mİ FİLİSTİN’İN YANINDA OLACAĞIZ?"

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Acil serviste tedavi altına alınan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı. Saldırganlardan şikayetçi olan Sağlam, "’Kahrolsun İsrail’ dediğim için, 30 kişi dövdü. Valim bana söz verdi, ‘hepsini yakalayacağız’ dedi. İki kişi yakalandı sonra serbest bırakıldı. Böyle mi Filistin’in, öldürülen masum bebeklerin yanında olacağız. Geciken adalet adalet değildir” dedi.

BAŞKANDAN ‘YEMEDİM, AÇILIŞA GİTTİM’ SAVUNMASI

AKP’li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ise yaşananların ardından Karar Gazetesi’ne konuştu. Olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darbedildiğini görmediğini söyleyen Mete, ilginç bir savunma yaptı: "İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.” (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten 7 Ekim açıklaması: Tek adamın sözleri işbirlikçiliği gizleyemez

SONRAKİ HABER

CHP’li Günaydın, kadın cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa