07 Ekim 2024 15:39

KaosGL: Siteye erişemiyorsanız bize bildirin

LGBTİ haber portalı KaosGL.org, erişimin internet hizmet sağlayıcısı şirketler tarafından engellendiği yönünde çok sayıda geri bildirim almaya başladıklarını belirtti.

KaosGL'nin logosu.

Paylaş

LGBTİ haber portalı KaosGL.org, erişimin internet hizmet sağlayıcısı şirketler tarafından engellendiği yönünde çok sayıda geri bildirim almaya başladıklarını belirterek “Siteye erişemiyorsanız bize bildirin” dedi. Free Web Turkey “Aile’ ve ‘Çocuk’ profillerinden erişim engeli getirildi” dedi.

KaosGL, internet hizmet sağlayıcısı şirketlerin aboneliği otomatik olarak “aile”, çocuk” paketi olarak tanımladığını ve bu nedenle kullanıcıların da haber portalına erişemediğini duyurdu.

‘ÇOK SAYIDA GERİ BİLDİRİM ALDIK’

KaosGL.org'un okurlarına çağrısı şöyle: “Sevgili okurlarımız, LGBTİ+ haber portalı KaosGL.org'a erişimin internet hizmet sağlayıcısı şirketler tarafından engellendiği yönünde çok sayıda geri bildirim almaya başladık. Kullanıcılar herhangi bir kullanıcı profili oluşturmamış olmasına rağmen şirketler aboneliği otomatik olarak ‘aile’, ‘çocuk’ paketi olarak tanımlıyor, bu tanımı yapmış olan kullanıcılar da haber portalımıza erişemiyor. Bazen de bu durum sabit interneti kullanılan iş yerinin veya kütüphane, restoran, AVM gibi ortak alanlarda internet hizmeti sunan o iş yerinden veya ortak alanlarda interneti sağlayan kurumlardan kaynaklanıyor.”

‘AİLE’ VE ‘ÇOCUK’ PROFİLLERİNDEN ENGEL GETİRİLDİ

Free Web Turkey de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “LGBTİ+ haber portalı Kaos GL'in internet sitesi http://kaosgl.org'a, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "Güvenli Net" projesi kapsamında 18 Eylül tarihi itibarıyla internet servis sağlayıcılarının "Aile" ve "Çocuk" profillerinden erişim engeli getirildi” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK, “Geçinemiyoruz” mitingine çağırdı: Açlığa ve yoksulluğa ses çıkarmak zorundasınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa