07 Ekim 2024 16:16

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz

Karşıyaka Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube üyesi emekçiler toplu sözleşmeden doğan geriye dönük alacakları için eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Karşıyaka Belediyesinde çalışan Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube üyesi emekçiler, toplu iş sözleşmesinden (TİS) doğan geriye dönük alacakları için yaptıkları eylemin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Belediye binası önünde toplanan emekçiler, işten atılan Kent Aş. işçileri ile birlikte "Direne direne kazanacağız", "Hak hukuk adalet" sloganları atarak halay çekti.

YORGAN GİDEREK KÜÇÜLÜYOR

Eylemde konuşan Birlik Yerel Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Altınkaya, "Biz zaten ayağını yorganına göre uzatan insanlarız ama bu yorgana göre uzatamayız. Zaten dar olan yorganda kıvrıla kıvrıla bir hâl olduk. Derhal bir ödeme planı, bir iyi niyet göstergesi bekliyoruz" dedi.

Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Belen de iletişim kurmayan, adım atmayan idarecilelere seslerini daha yüksek perdeden durduracaklarını belirterek, "Krizin faturasını kabul etmiyoruz. Bu ülkede vergi kaçıran, kara para aklayan, tefecilik yapan her türlü yaptığı işin içinden rahatlıkla sıyrılabiliyor. Biz emekçiler ise organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz" diye konuştu.

“DAHA YAŞANABİLİR BIR DÜNYA VE ÜLKE İSTİYORUZ”

Aynı zamanda ülkenin her gün kadın cinayetleri ile sarsıldığını dile getiren Belen, "Savaş bilançosu gibi cinayet rakamları ile yaşamaya alıştırılan bir ülke haline geldik. Daha yaşanabilir bir dünya ve ülke istiyoruz. Kendi özlük haklarımızı talep ederken aynı zamanda bunları da dile getirmeye devam edeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam