07 Ekim 2024 15:15

Bakan Uraloğlu'ndan Discord'a erişim engeli sinyali

Discord'da çocukları hedef alan istismar ve şantaja tepkiler sürerken Bakan Uraloğlu, "Erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

Fotoğraf: Samır Jordamovıc/AA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması olan Discord'da çocuk istismarı, tehdit ve şantaj yaşandığının ortaya çıkmasının ardından "Erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" açıklaması yaptı.

Uraloğlu, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik açıklamada bulundu

İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını söyleyen Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." dedi.

Discord özellikle küçük yaştaki kullanıcıların, tehdit ve şantaj yoluyla istismar edildiği iddiaları ile gündemde. Uygulamada kaydedildiği ve bir kız çocuğunun bir grup tarafından tehdit edilerek kendisine zarar vermeye zorlandığı belirtilen videonun ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı benzer durumlarını yaşadığını dile getirdi. Bir grubun, reşit olmayan kız çocuklarının bilgilerini ele geçirerek tehdit ettiği, çocukları tehdit ederek çeşitli videolarını ele geçirdiği ve bu videolarla kız çocuklarından kendisine zarar vermesini istediği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayımlanan görüntünün ardından görüntülerin incelendiğini, videonun kurgu olduğunu ve istismar edilen çocuğun korumaya alındığını bildirdi. Yerlikaya görüntüleri yayınlayan 18 yaşındaki T.D. adlı şüphelinin  gözaltına alındığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MGK Kürt Gazeteciler Günü'nü kutladı: "Mücadelemizi sürdüreceğiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa