07 Ekim 2024 17:00

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube: Ödemeler yapılana kadar eylemimize devam edeceğiz

Balçova Belediyesi’nde ödenmeyen toplu iş sözleşmesi iyileştirilmeleri için açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, "Ödemeler yapılana kadar eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Balçova Belediyesi’nde ödenmeyen toplu iş sözleşmesi iyileştirilmeleri için Balçova Belediyesi önünde eylem yaptı. “Bize ekmek yoksa size huzur yok”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, “Balçova Belediyesi ile imza altına aldığımız TİS'den geriye dönük beş tane iyileştirme alacağımız var. Sendika olarak idare ile görüşüyor ve bir ödeme planı çıkarmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar somut bir gelişme olmadı” dedi.

Her görüşmede “Mali kriz var, para yok, para geldiğinde ödeme yapacağız” denildiğini söyleyen Filiz, “Sürekli ‘para yok’ sözü ile muhatap oluyor, ‘para yok’ sözünü kanıksar hale gelmemiz isteniyor. Bu sonuçsuz fasit daireden çıkmamız gerek” diye ekledi. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'ten ödeme planı oluşturmak için randevu istediklerini dile getiren Filiz, bir dönüş yapılmadığını belirtti.

Filiz, bir ödeme planı somut ve kesin olarak sendikaya bildirilmezse ödemeler yapılıncaya kadar belediye önünde basın açıklaması ve oturma eylemleri yapacaklarını da söyledi. “31 Mart seçimleri öncesinde belediye başkanlarımız ışıltılı, efsunlu projeler açıkladılar. Bu projeleri dijital ortamlarda, sosyal medya hesaplarında paylaştılar” diyen Filiz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ancak bu projeler biz belediye çalışanları işçiler, memurlar olmadan hayata geçirilemez. Belediye, belediye başkanı ile, meclis üyeleri, işçi-memurlar ve Balçova halkı ile bir bütündür. Seçimlerde ifade edilen demokratik katılımcı yerel yönetim sözü hayata geçirilmelidir.”

Filiz son olarak “Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube olarak TİS iyileştirmelerimiz yatırılmaz ise eylemlerimiz devam edecek. Bu anlamda; yarın saat 12'de Balçova Belediyesi önünde Yeryüzü Sofrası kuruyoruz. Demokratik meşru tepkimizi yarın da göstermeye devam edeceğiz” dedi. Açıklama halay ve oturma eylemiyle devam etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Beyrut'a yeni bir hava saldırısı düzenledi

SONRAKİ HABER

Lübnan: İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 2 bin 83 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa