08 Ekim 2024 15:36
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2024 19:46

Kapalı oturum sona erdi: Bilmediğimiz bir şey söylemediler

Meclis kapalı oturumu sonrasında konuşan CHP Genel Başkanı Özer Özel, “Bilmediğimiz hiçbir şey söylemediler. Sorun tam olarak buradadır” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “İsrail’in bir sonraki hedefinin Türkiye olacağı” söylemleriyle ilgili TBMM Genel Kurulunda başlayan kapalı oturum sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Savunma Bakanı Yaşar Güler gelişmelere dair konuştu. Oturum sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özer Özel, “Bilmediğimiz hiç bir şey söylemediler. Sorun tam olarak buradadır” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mecliste oturumu açarken yaptığı konuşmasında "İsrail’in maalesef yapmış olduğu ateş çemberinin ateş çukuruna döndürülme çabası aşikardır. Netanyahu bu çukura bütün bölge halklarını atmak istiyor. Mesele Türkiye açısından da fevkalade önemdedir. Özellikle Lübnan’a yapmış olduğu saldırılar sonrası bizim TBMM olarak birlik içerisinde ve milli güvenliği her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla emin adımlarla ilerlememiz gerek. Bu kadar çok insan öldürülmüşken, Gazze’de 1 yıldır katledilen insanların sağlıklı bir istatistik verisi bile yokken. Hâlâ bazı ülkelerin İsrail’in bu saldırgan tavrına karşı sınırsız bir destek verdiğini görmek bizi yaralıyor. Hâlâ birileri kalkıp ölçülü cevaptan bahsediyorsan bunun bir anlamı vardır, bölgedeki ateş çemberine yeşil ışık yakmaktır. Ölçülü bir cevap verme hakkı acaba kaç on bin insan öldükten sonra ortaya çıkıyor? Bütün bu meseleleri tamamen rasyonel planda, bugün burada konuşacağız. Zaten TBMM’nin ilk günden itibaren ne önemli önceliklerinden birisi olan bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz." dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından kapalı oturuma geçildi.

Kapalı oturum nedeniyle Genel Kurul salonuna dinleyici ve gazeteci alınmadı. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek. Bilgilendirmenin ardından Genel Kurul açık oturumla gündemdeki konuları görüşmeye devam edecek.

"BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER"

Oturum sonrası Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. 10 yıl tutanak altında kalacak konuşun, dedik. Bilmediğimiz hiçbir şey söylemediler. Sorun tam olarak buradadır. Bugünden yarına Türkiye'ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Erdoğan o sözü Türkiye'nin en çok konuşulan konusu yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı olduğu için, Türkiye bunları konuşmasın diye İsrail Türkiye'ye saldıracak lafını attı" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı konuşmada, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, TEKNOFEST'te de “Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye'ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor" demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etmiş ve bu konuda TBMM’nin bir kapalı oturum yaparak milletvekillerinin bilgilendirilmesini istemişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da bir televizyon yayınında konuyla ilgili soru üzerine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan bu konuda gelen talep doğrultusunda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 8 Ekim Salı günü TBMM Genel Kurulu’na bilgi vereceğini belirtmişti. Kurtulmuş, partilerden gelecek talepler doğrultusunda görüşmelerin kapalı oturumda yapılabileceğini ifade etmişti. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan: İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 2 bin 83 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kulp'ta yurttaşlardan madene tepki: "Toprağımızı vermeyiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa