07 Ekim 2024 18:17

Hollanda’dan Ukrayna'ya 400 milyon avro destek

Hollanda, yeni savaş makinaları için Ukrayna'ya 400 milyon avro destek sağlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş tüm can kayıpları ve yıkıma rağmen sürerken çatışmalara olan yatırım da devam ediyor. Silah şirketleri kârlarını büyütürken yeni savaş makinaları için yeni yatırımlar açıklanıyor. Hollanda, Ukrayna'nın insansız hava aracı (İHA) geliştirmesine "yardımcı olmak için" 400 milyon avro yatırım yapacağını duyurdu.

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, pazar günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette Hollanda'nın, Ukrayna’nın insansız hava aracı (İHA) geliştirme programına 400 milyon avro yatırım yapacağını açıkladı.

Brekelmans, dronların öncelikle havada kullanılacağını belirterek, “Keşif, savunma ve saldırı misyonları için tasarlanmış çeşitli gelişmiş dron türlerine odaklanacak bir eylem planına 400 milyon avro yatırım yapıyoruz” dedi.

Yatırımın yaklaşık yarısının Hollanda'da harcanacağını, geri kalanının ise Ukrayna ve diğer ülkeler arasında paylaştırılacağını ifade eden Bakan Brekelmans, drone geliştirme planının yanı sıra Hollanda'nın Ukrayna'ya şu ana kadar 3,76 milyar avro askeri destek sağlamasıyla övündü.

Brekelmans ayrıca, Hollanda'nın yakında Kiev'e 24 adet F-16 savaş uçağı daha teslim edeceğini söyledi ancak net bir tarih açıklamadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

5 ödüllü ‘Ölü Mevsim’: Toplumsal gerçeklere sinematik bir dokunuş

SONRAKİ HABER

Yanan ormanın Alman şirkete peşkeşi resmi belgelerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa