07 Ekim 2024 19:25

Ankara ve İstanbul'da gençlerin Gazze eylemine müdahale: Çok sayıda genç gözaltına alındı

Filistin İçin Bin Genç grubunun çağrısıyla İstanbul'da düzenlenmek istenen Filistin'e destek eylemi polis ablukasına alındı. Ankara'da da çok sayıda genç gözaltına alındı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İstanbul ve Ankara'da Filistin İçin Bin Genç grubunun çağrısıyla Gazze'ye destek için yapılmak istenen eylemler engellendi.

Filistin İçin Bin Genç grubu Gazze soykırımının birinci yılında Taksim Tünel'de bir araya geldi. İsrail’in Gazze’ye dönük saldırısına protesto etmek ve İsrail'e destek veren güçlere karşı tepkilerini dile getirmek isteyen yüzlerce genç, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğüne yürümek istedi.  Ancak gençlerin önü polis tarafından kapatıldı.

Gençler polis kalkanlarının önünde oturma eylemine geçti. Kalkanlarla gençleri iten polisler kitleye biber gazıyla müdahale etti.

Bir gencin gözaltına alınması üzerine gençler arkadaşları serbest bıırakılana kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti. Polis yetkilileri gencin gözaltında olmadığını belirtti. Ancak bir gencin gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

"ALANLARI BIRAKMAYACAĞIZ"

Gençler abluka altında basın açıklaması yaparak eylemlerine son verdi. Açıklamada İsrail'e verilen desteğin teşhir edileceği ve Gazze halkı ile dayanışmanın süreceği belirtildi:

"Siyonizmin soykırımına karşı, Türkiye hükümetinin İsrail ile işbirliğinin sorumlusu olan İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü önüne yürümek istedik. İki saattir AKP hükümetinin polisi burda bize biber gazı ile yumruklarla müdahale ederek şiddet uygulayarak İstiklal Caddesinde yürümemizi engelledi. Bir arkadaşımızı gözaltına aldılar, yarım saat boyunca arkadaşımızdan haber alamadık. Polis bize almadık dedi. Yarım saat boyunca arkadaşımızı hukuksuz bir biçimde tuttular. Yarım saat sonra arkadaşımızı bir yanlışlık olmuş diyerek buradan ayrılmama ısrarımızı sürdürdüğümüz için yarım saat sonra arkadaşımızı aldık. Direne direne hiçbir arkadaşımızı Ankara'da gözaltına alınan 20 arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı buradan vurguluyoruz. Filistin halkı burada biz buradayız. İsrail orada AKP hükümeti orada. Biz burada olmaya devam edeceğiz. Filistin direnişini örnek alarak karşılarına çıkmaya devam edeceğiz. Bu alan bizim diyoruz. Bu alanları bırakmayacağımızı her alanda işbirlikçilerin karşına çıkacağımızı beyan ediyoruz."

Eylem, "İşbirlikçiler, ikiyüzlüler, baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla son buldu.

ANKARA'DA EN AZ 20 GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da da gençlerin Gazze eylemine polis müdahale etti. En az 20 genç ters kelepçeyle ile gözaltına alındı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Psikiyatri Derneğinden şiddet açıklaması: Psikiyatrik nedenlere bağlamak sorunu çözmez

SONRAKİ HABER

Bahçelievler'de bir kadını taciz eden faili mahalleli yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa