08 Ekim 2024 11:56

Cem Garipoğlu'nun DNA testi sonuçlandı: "Örnekler aile ile uyuştu"

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce katleden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesinde DNA'nın Garipoğlu'nun anne ve babasıyla uyumlu olduğu açıklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce katleden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki inceleme tamamlandı.

DHA'nın aktardığı habere göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Garipoğlu'na ait olduğunu açıkladı. 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır. İstanbul Adli Tip Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir'de Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklandı ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulundu. Garipoğlu'nun ölümünün ardından Karabulut ailesinin avukatları 'Fethi Kabir İşlemi' talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep kabul edilip mezarından kemik örnekleri alınmıştı.

KEFEN BEZİ YOKTU

Mezar açma işlemlerinin ardından konuşan Karabulut ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, "Hiçbir kefen bez yok. Bu birkaç alternatifi bize verebilir. En azından bu konuda bir kanaat ve intiba uyanabilir. 10 sene içinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel ve makul gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni çok rahatsız etti açıkçası, ziyadesiyle rahatsız etti" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Hizbullah’ın "kilit" komutanlarından birini öldürdüğünü iddia etti

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan'dan deniz yoluyla tahliyeler 9 Ekim'de yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa