08 Ekim 2024 13:21

"Konuş sen nerelisin?" davası 12 Kasım’a ertelendi

Şırnak'ta taşımalı oy kullananlara “Konuş, sen nerelisin?” dediği için yargılanan Süleyman Salğucak'ın davası 12 Kasım'a ertelendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Şırnak Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulunda taşımalı oy kullananlara “Konuş, sen nerelisin?​” diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eş Başkanı Abdullah Güngen ve Tufan Ertaş hakkında “seçim kanununa muhalefet” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Şırnak 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Süleyman Salğucak “Her seçimde oy kullandığım okula sabah oy kullanmaya gelince oyumun başka okula taşındığını gördüm. O esnada araçlardan askeri nizamla inen kişiler okula gelip oy kullanıyordu. Bugüne kadar tüm seçimlerde Tümgeneral Ömer Keçeciğil Ortaokulunda oy kullandım ancak bu seçimlerde farklı bir okulda oy kullandım. Bu kez bu okulun önünde Şırnak plakalı olmayan otobüsler vardı. Oy kullanmaya gelenlerin dışarıdan geldiğini düşünerek ‘Konuş sen nerelisin?​’ dedim. Olayın sosyal medyaya yansıdığından haberim yoktu. Oy kullanmaya gelenlere küfretmedim, hakaret etmedim, taş atmadım, sadece sordum” dedi.

Sanık Ertaş’da daha önceki ifadesini tekrar etti. DEM Parti İl Eş Başkanı Güngen de suçlamayı reddederek, halkın iradesine sahip çıkmak için bölgede bulunduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti iddianamede yer alan "cebir ve şiddet yolu ile oy kullanmayı engellemek" suçlamasının yanı sıra "oy kullanmayı engellemek suçlamasında" da bulunarak karar vermek için duruşmayı 12 Kasım’a erteledi.

"USÜLSÜZLÜĞÜ TEŞHİR ETTİĞİ İÇİN CEZALANDIRILIYOR"

Dava sonrası gazetemize konuşan Süleyman Salğucak'ın avukatı Samet Ataman hazırlanan iddianamede sadece kanun maddesine ithafta bulunulduğunu ve müvekkillerinin suçu ne şekilde ve hangi yolla işlediklerinin anlatılmadığını belirterek iddianameye tepki gösterdi. Müvekkillerinin şehir dışından gelen ve seçim sonuçlarını etkileyecek olan taşıma seçmene demokratik haklarını kullanarak tepki gösterdiğini söyleyen Ataman “Süleyman amcanın eylemi suç teşkil edecek nitelikte değildir. Dava Süleyman amcayı Şırnak'taki seçim usulsüzlüğünü teşhir ettiği için cezalandırmak, korkutmak amaçlı açılan bir davadır ve tamamen keyfi olarak açılmıştır. Olayın görüntülerinde de görülüyor ki müvekkillerim hiçbir şekilde cebir ve şiddet kullanarak kimseyi engellemiyor” dedi. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Borrell: Ukrayna'yı desteklemezsek savaş 15 günde biter

SONRAKİ HABER

Balon turizmi Kapadokya’ya zarar veriyor | Dr. Eşref Atabey: 23 milyon yıllık Kapadokya tehdit altında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa