08 Ekim 2024 13:43

Özgür Özel İstanbul Sözleşmesine dönülmesi çağrısı yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kadın ve çocuklara yönelik artan şiddet, istismar ve cinayetlere dair konuşmasında siyasi iktidarı eleştirdi, İstanbul Sözleşmesine dönüşmesi çağrısı yaptı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Artan şiddet, kadın cinayetleri, çocuk ölümleri ve istismarı ile ilgili konuşan Özel, bu yılın ilk 9 ayında 295 kadının hayatını kaybettiğini hatırlatarak "Rastlantı değil, şiddeti üreten bu düzenin kendisidir" dedi. Medyanın faillerin kişisel özelliklerini öne çıkarmasını ve magazinselletirmesini eleştiren Özel, sorunun iktidarın kadın ve çocuklara yaklaşımı olduğunu vurguladı.

"Bu siyasi rejim beyanları ile icraatları ile kadınları eşit görmüyor" diyen Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek bir imzasıyla İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığını hatırlattı: "Tayyip Bey tek kişilik imza ile İstanbul Sözleşmesinden çıkarak devleti kadınları ve çocukların arkasından çekti. Katiller dedi ki eskisi kadar ceza vermeye niyetli değiller. Bundan sonra bana bir şey olmaz, pişmanlıktan yararlanırım. İnfaz kanununu AKP ve MHP değiştirir araya karışırım dediler. Devleti kadının çocuğun arkasından çekilince kimse sonuca şaşırmasın. Bu bu kadar politik, bu kadar siyasi, bu kadar gerçek bir mesele." 

Kadınların İstanbul Sözleşmesine geri dönülmesi mücadelesine destek olacaklarını belirten Özel, "Bütün partilerin kadın kolları başkanlarına çağrıda bulunduk, (CHP Kadın Kolları) tek tek ziyaret edecekler. Ama esas olarak tüm siyasi partilerin kadın örgütlerin peşine koşup gelin bu İstanbul Sözleşmesi'ne dönelim diyecekler. Kadın katillerinin bir daha gün ışığı görmemek için ne gerekiyorsa biz buradayız, çalışıyoruz. Sayın Erdoğan, seçimden önce çok söz verdin. Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim dedin, inim inim inliyorlar. Asgari ücrete 4 zam dedin, ikinci zammı yapmadın. Diğer taraftan depremzedeye söz vermişsin ne evlerini verdin ne verdiğin sözleri tuttun. Madem hiçbir sözü tutmuyorsun, Hüda-Par'a verdiğin sözü tutma." dedi.

MECLİS'TEKİ İSRAİL OTURUMU

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanı geçen hafta Meclis'te dedi ki; 'İsrail'in bir sonraki hedefi biziz.' Böyle bir şey söylüyorsan arkasını getirmek zorundasın. Türkiye gibi bir ülkeye İsrail saldıracakmış da tehdit olacakmış da... Bunun akla yatar yanı yok. Kapalı oturum yapalım, gel anlat dedik. İki bakanını yolladı, birazdan iki bakanı bize bilgilendirme yapacak. Bu toplantının tutanakları 10 yıl açıklanmayacak. Ama içeride söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz. İsrail'in Türkiye'ye saldırması gibi bir tehdidi görmezken, 22 yıl sonra 31 Mart'ta seçim kaybetmişken, ekonomiyi çözemiyorken Cumhurbaşkanı, parti başkanı refleksi gösteriyorsa o zaman iş başka. Gel ikna et, gereğini yapalım. Televizyonda gördüklerimizi göreceksek kimse kusura bakmasın. Herkes aklını başına alacak."

"İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor. İsrail ile serbest ticaret anlaşması askıya alınmamış, ithalatta İsrail menşeli ürünlerin üçüncü ülke üzerinden satılması yasaklanmamış. Türk mallarının üçüncü ülke üzerinden satılması yasaklanmamış. Bankacılıkta takip yapılmamış. Türk gemilerinin İsrail limanlarına gidişi yasaklanmamış."

"MANİPÜLASYON YAPIYORLAR"

"Beni 31 Mart'taki ortak başarımızdan dolayı cezalandıracaklardı yapamadılar ya o zamandan beri sokaklarda iktidar sesi yükseliyor, parti iktidara gidiyor ya. Gülşah Durbay, Şehzadeler'i merkez ilçeyi cumhuriyet tarihinde hiç kazanmadığımız, muhafazakar kodların güçlü olduğu ilçeyi aslan gibi kazandı. Bu kadar ahlaksızlığa bu kadar kötülüğe, çirkinliğe dayanamıyorum. Bu ilçeyi kazandı. Son hafta bu yalanı yayan hesaplar İYİ Parti Manisa'da ilçeleri alıyor deyip manipülasyon yapıyorlardı. Şimdi döndüler bana saldırmak için Gülşah'ın hastanede yattığı günleri alçak bir oyuna çevirdiler. Çocukluğundan beri bağırsakları rahatsız. Sürekli hastalığını takip eden ben ve eczacı eşimdir. O bizim evladımız. Gülşah kemoterapideyken o haberi yazdırdılar. Gülşah ben açıklayacağım dedi. Gitti, aslanlar gibi derdini herkese anlattı. Biz bu iktidarı tüm kötülüğüne rağmen yeneceğiz. Bu iktidarı yenerken cesaretimizle, temizliğimizle, onurumuzla yeneceğiz. Nerede o yalanı yayanlar? CHP ahlak dışı iş yapmaz. Benim için vız gelir, tırıs gider. Bir adım atarsak namerdiz."

ERDOĞAN'A ESAD ÇAĞRISI

"Erdoğan'ı derhal Esad ile görüşmeye davet ediyorum. Madem orada şartlar olgunlaştı, genel af da çıktı. Bizim yoksulumuz, bizim işsizimiz bize yeter." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toprak altında 10 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi

SONRAKİ HABER

İzmir Sağlık Platformu: "Eziyet Yönetmeliği"ne hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa