08 Ekim 2024 14:58

İngiltere’de Filistin için Eylem grubundan Alman Allianz’ın ofislerinde protesto

Filistin için Eylem (Palestine Action) grubu, Allianz'ın İngiltere’deki ofislerini hedef alarak şirketin İsrailli savunma şirketi Elbit Systems ile olan bağlantılarını protesto etti.

Fotoğraflar: @Pal_action/X

Paylaş

Filistin için Eylem (Palestine Action) grubu, Alman finansal hizmetler şirketinin İngiltere’deki ofislerini hedef alarak, şirketin İsrailli savunma şirketi Elbit Systems ile olan bağlantılarını protesto etti. Ofislerin dış cepheleri kırmızı boyalarla boyandı. 

Palestine Action, sosyal medya platformu X'te protesto eyleminin sorumluluğunu üstlendi ve gösterilere katılanların, İngiltere’deki 10 Allianz ofisini boyadığını ve sigortacının Londra’nın güneyindeki Guildford'da bulunan İngiltere merkezini bir gecede “işgal ettiğini” söyledi.

“Sigorta olmadan Elbit İngiltere'de faaliyet gösteremez” diyen Palestine Action, Allianz'ı “İsrail'in en büyük silah firmasının yatırımcıları ve sigortacıları” olarak tanımladı.

Polis, yerel saatle 04.00'te (GMT 03.00) Londra'nın finans bölgesindeki iki binaya kırmızı boya püskürtüldüğü ihbarı üzerine görevlilerin çağrıldığını söyledi. Bir yaya kovalamacasının ardından 19 yaşındaki bir genç erkek, cezai hasar şüphesiyle gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da elektrik direğinden düşen işçi Salih Ş. ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa