08 Ekim 2024 16:16
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2024 17:15

Erdoğan, akademik yıl açılışında sosyal medyayı hedef aldı

Erdoğan, "Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki sarayda düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

İstanbul Edirnekapı'da geçen cuma günü Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kadının katledilmesine dair konuşan Erdoğan, "Hayatlarının baharındaki iki genç kızımız, vahşi bir cinayete kurban gitti. Her iki evladımıza da Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

İktidarının kadın cinayetlerindeki sorumluluğuna değinmeyen ve yaşananları internet, televizyon, alkol ve uyuşturucu kullanımı ile gerekçelendiren Erdoğan şu sözleri sarf etti:

"Kimi zaman dijital platformlardan yayılan cerahatin, kimi zaman sapkın akımların, kimi zaman uyuşturucu illetinin, kimi zaman alkol belasının, kimi zaman televizyon dizilerinin özendirdiği mafya kültürünün, kimi zaman da infaz ve ıslah sistemimizdeki boşlukların bu acıların yaşanmasında rol oynadığını görüyoruz."

"GENÇLERİMİZİ MODERN POPÜLER KÜLTÜRÜN İNSAFINA TERK EDEMEYİZ"

"Üzülerek ifade ediyorum, bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Millet ve devlet olarak bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak Batılı ülkelerin karşılaştığı sıkıntılarla bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır. Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz. Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız. Özellikle milletimizi asırlardır sarsılmadan ayakta tutan milli ve manevi değerlerimiz bu mücadelede en büyük destekçimiz olacaktır. Üniversitelerimizin daha fazla sorumluluk alması, kendilerine emanet edilen gençlerimize daha fazla sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle, gençlerimizin milli kimlik inşasına üniversitelerimizin katkı vermesi gerekiyor. Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlılığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Önümüzdeki dönemi tüm bu sorunların üzerine daha kararlı gittiğimiz, gereken adımları atıp netice aldığımız bir döneme tahvil etmek istiyoruz. Bu süreçte siz hocalarımızdan ciddi manada destek bekliyoruz."

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ŞİDDETTEN BAHSETMEDİ

"Gazze soykırımı, siyonist lobinin dünyanın en prestijli üniversitelerini de tahakkümü altına aldığını bir kez daha göstermiştir. Öyle utanç verici olaylara şahitlik ettik ki Gazze'de soykırım var, diyen öğrenciler polis şiddetine maruz bırakıldı, yerlerde sürüklendi" diyen Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesine "kayyum rektör" atanmasına karşı eylem yapan öğrencilerin polis tarafından yerlerde sürüklenmesine ise değinmedi.

"MARJİNAL YAPILARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Erdoğan, "Özellikle siz hocalarımızın çabaları ve öğrencilerimizin de uyanık hareket etmeleriyle üniversitelerimizi bir daha eski kötü günlerine asla geri döndürmeyeceğiz. Üniversite olmanın gereği olan özgürlük ortamını geliştirirken, terör örgütlerinin marjinal yapıların, gençlerimizi ideolojik kavgalarına meze yapmak isteyenlerin bu ortamı istismar etmelerine göz yummayacağız" sözlerini sarf etti.

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI BAZI VERİLER

Her ilde üniversite açılmasıyla övünen Erdoğan, 2002 yılından bu yana üniversite sayısının 76'dan 208'e çıktığını, öğrenci sayısının ise 2 milyondan 7 milyona yükseldiğini belirtti. Yükseköğretim bütçesinin 341 milyar lira olduğunu belirten Erdoğan, öğretim elemanı sayısının da 185 bin olduğunu ve bununla Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında 8. sırada bulunduğunu ifade etti. Türkiye'nin bilimsel yayın performansında ise 17. sırada olduğunu aktaran Erdoğan, ilk 10'a girmeti hedeflediklerini söyledi.

Uluslarası öğrenci sayısının bu yıl 340 bini geçtiğini söyleyen Erdoğan, 198 farklı ülkeden gelen öğrencilerin ekonomiye "3 milyar doları aşan bir katkı sağladığını" öne sürdü. Erdoğan, "Faşist çevrelerin propagandalarının tam aksine, bu öğrencilerin neredeyse tamamı ülkemizde kendi imkanlarıyla okumakta, ücretlerini kendileri ödemektedir" dedi.

KYK YURTLARI: ÖĞRENCİLER CEZAEVİ, ERDOĞAN OTEL ODASI DİYOR

22 yıl önce 182 bin olan yüksek öğrenim yurt yatak kapasitesinin şu an 993 bin olduğunu söyleyen Erdoğan, yurt odalarının "otel konforunda" olduğunu iddia etti. "Başvuran her 100 öğrenciden 96'sına yurtlarımızda barınma imkanı sağladık" dedi. Öğrenciler ise yurt koşullarını cezaevine benzetiyor ve birçok öğrenci yurt bulamamaktan şikayet ediyor. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de bir kadını darbeden fail yakalandı

SONRAKİ HABER

Naim Kasım, Hizbullah'ın yeni kadrosunun belirlendiğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa