08 Ekim 2024 17:06

Naim Kasım, Hizbullah'ın yeni kadrosunun belirlendiğini açıkladı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, örgütün yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini açıkladı.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in saldırılarına devam ettiği takdirde kendilerinin de saldırıları sürdüreceğini söyledi. Kasım örgütün yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini açıkladı.

27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile birlikte örgüt son bir yılda 20'ye yakın yöneticisini kaybetti.

1991'den bu yana Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Naim Kasım, 8 Ekim'de televizyonda yayımlanan konuşmasında, "Hizbullah'ın komuta, kontrol ve yönetimi organize edildi. Artık acı verici saldırıları atlattık. Tüm pozisyonlar dolduruldu. Boş pozisyon kalmadı" ifadelerini kullandı. Kasım isimleri, zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Kasım, İsrail'in Hizbullah'ın savaşma kabiliyetinin azaldığı yönündeki iddialarını reddetti, "Kaynaklarımız ve kabiliyetlerimiz iyi durumda. Komuta ve kontrolümüz sağlam. Son birkaç günde operasyonlarımızın nasıl arttığına bakın. Savaş ne kadar uzun sürerse, İsrail kendini o kadar derin bir belanın içinde bulacak." dedi.

Kasım, İsrail’in saldırılarına devam ettiği takdirde kendilerinin de saldırıları sürdüreceğini söyledi.

“Amerika topraklarımızdaki işgalcilerin suç ortağıdır” diyen Kasım, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Hizbullah saldırıları nedeniyle İsrail’in kuzeyinde yerinden edilen kişilerin yerleşim yerlerine geri döndürüleceği sözleriyle ilgili de ''Biz ise onlarca kat daha fazla kişiyi kaçmaya zorlayacağımızın sözünü veriyoruz'' ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, akademik yıl açılışında sosyal medyayı hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa