08 Ekim 2024 20:12
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2024 21:24

Netanyahu, Lübnan halkını ülkeyi Gazze’ye dönüştürmekle tehdit etti

Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah kovulmazsa ülkeyi “Gazze’ye dönüştürmek”le tehdit etti. Ayrıca Nasrallah'ın muhtemel halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti.

Binyamin Netanyahu | Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

Lübnan topraklarına daha fazla askeri birlik göndererek işgal harekatını genişleten İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah kovulmazsa ülkeyi “Gazze’ye dönüştürmek”le tehdit etti.

Netanyahu salı günü gerçekleştirdiği konuşmasında, bir yıldır İsrail’in kanlı bombardımanı altında olan kuşatma altındaki Gazze’ye atıfta bulunarak, “Lübnan’ı, Gazze’de gördüğümüz gibi yıkım ve acıya yol açacak uzun bir savaşın uçurumuna düşmeden önce kurtarma fırsatınız var” dedi.

Netanyahu ayrıca Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in düzenledikleri saldırıda öldürüldüğünü ileri sürdü.

Açıklama, İsrail’in Lübnan’ın güneybatısındaki yeni bir bölgeye binlerce asker daha göndererek saldırısını genişlettiği sırada geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise dün son 24 saat içinde İsrail saldırılarında 36 kişinin öldüğünü ve 150 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’in 23 Eylül’de Lübnan’a başlattığı saldırı dalgasında en az 1473 kişi hayatını kaybetti. İsrail saldırıları güney ve doğu Lübnan’ın yanı sıra güney ve orta Beyrut’u da hedef alarak bir milyondan fazla insanı göçe zorladı. Lübnan’ın kıyı kesimi henüz boşaltılmamışken, İsrail’in son tahliye uyarısı saldırılarını kuzeye doğru genişlettiğini gösteriyor.

İsrail ordusu Telegram kanalından yaptığı açıklamada 146. Tümen’in Lübnan’ın güneybatısındaki Hizbullah hedeflerine ve altyapısına karşı “sınırlı, yerel, hedefli operasyonel faaliyetlere” başladığını duyurdu.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü. Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar şiddete ve cinayetlere karşı ses çıkarmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yazar Kemal Can: Sinan Ateş davasında gidişat iddianameden belliydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa