08 Ekim 2024 23:14

İsrail, Şam'da sivil yerleşim yerini vurdu: En az 7 kişi öldü

Suriye kaynakları Şam’da bir mahalleye düzenlenen İsrail saldırısında kadın ve çocuklar dahil 7 kişinin öldüğünü açıkladı. İran ajansları, saldırının İran elçiliği yakınlarında olduğu haberini geçti.

Fotoğraf: SANA

Paylaş

Suriye devlet televizyonuna göre, İsrail Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezze mahallesindeki bir konuta saldırı düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az yedi kişi hayatını kaybetti. Saldırıda en az 11 kişi de yaralandı.

Habere göre saldırı, mahallede geniş çaplı yıkıma neden oldu.

Bir askeri kaynak Suriye'nin resmi haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, “Bugün saat 20.15 sularında düşman İsrail, işgal edilen Suriye Golanı istikametinden 3 füzeyle Şam’ın yoğun nüfuslu Mezzeh mahallesindeki konut ve ticari binalardan birine hava saldırganlığı gerçekleştirdi” dedi. Kaynak, “enkaz altından diğer kişilerin kurtarılması için çalışmaların halen devam ettiğine” de dikkat çekti.

Öte yandan İran resmi haber ajansı IRNA ise, saldırının İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurdu. Haberde, “Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı” ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'li Bayhan: Bir beka sorunu varsa o da sizin işbirlikçi tüccar dış politikanızdır

SONRAKİ HABER

İzmir ve Antalya'da 'Kobane' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa