09 Ekim 2024 00:32
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ekim 2024 14:09

Diyarbakır Valiliği 13 Ekim 'özgürlük mitingini' yasakladı

Diyarbakır Valiliği, DEM Parti’nin 13 Ekim günü yapacağı 'Özgürlük Mitingi'ne izin vermedi. DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gürbüz, “Çağrımız devam ediyor, mitingimizi yapacağız” dedi.

Fotoğraf: Dilan Temiz/Evrensel

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da yapılması planlanan ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da konuşmacı olarak katılacağı ‘Özgürlük mitingi’ Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı.

Valiliğin konuya ilişkin açıklamasında, “mitinge katılım çağrısının PKK tarafından yapıldığı” gerekçe gösterildi. Bu kapsamda mitingin yasaklamasıyla birlikte Diyarbakır’da 9-13 Ekim arasında 5 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağının uygulanacağı, diğer illerden ve ilçelerden miting için kente gelen araçların giriş çıkışlarının da yasaklandığı belirtildi. 

Daha sonra yeni bir açıklama daha yayımlayan Valilik “13 Ekim 2024 tarihinde İlimiz Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenmek istenen miting ile ilgili valiliğimiz tarafından herhangi bir izin verilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yasak kararına ilişkin görüştüğümüz Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, “Biz yasak kararına rağmen mitingimizi yapacağız, halkımıza çağrı yapmaya devam ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir ve Antalya'da 'Kobane' eylemi

SONRAKİ HABER

Zenginler yoksullardan bir milyon kat daha fazla kirletiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa