09 Ekim 2024 10:06

10 Ekim Anıtı açılışına aileler ve heykeltıraş katılmadı

10 Ekim Anıtı’nın açılışı CHP ve ABB tarafından gerçekleştirildi. Ortak programın iptal edilerek misafir gibi açılışa çağırılmalarına tepki gösteren aileler ve Heykeltiraş Yurdanur açılışa katılmadı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına yapılan anıtın açılışı bugün CHP ve ABB tarafından gerçekleştirildi. Açılışa katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarından oluşan 10 Ekim Barış Derneği üyeleri ve anıtın heykeltıraşı Metin Yurdanur katılmadı.

Anıt açılışına ilişkin açıklama yapan 10 Ekim Barış Derneği ortak anma programını iptal ederek aileleri kendi programına misafir olarak davet eden CHP Ankara İl Örgütüne tepki gösterdi:

“Gelinen aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütünün açılışa saatler kala derneğimizi ve bizimle birlikte dokuz yıldır mücadele eden emek ve demokrasi güçlerini yok sayarak günlerdir emek vererek hazırladığımız programımızı iptal ettiğini ve kendi programının uygulanarak bizim misafir olarak açılışa davet ettiklerini öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz ve 9 Ekim'de gerçekleşecek açılışa katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Dernek yarın saat 10.04’te Ankara Garı önünde yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.

Heykeltıraş Metin Yurdanur da “Bu anıt için mücadele edenlerin olmadığı, 10 Ekim ailelerinin razı olmadığı bir ortamda bulunmam mümkün değil” dedi. Yurdanur da yarın aileler tarafından planlanan anmaya katılacağını ifade etti.

Anıt açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Açılışını gerçekleştirdiğimiz 10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı sadece bir yapı değil, aynı zamanda geçmişte yaşadığımız acıların ve kayıpların simgesidir” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise “Anıt yarın da açılabilirdi ama yarının anlamı başka. Yarın yas günü” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Discord'a erişim engeli getirildi

SONRAKİ HABER

TTB’den Sağlık Bakanlığına aile hekimliği yönetmeliği değişikliğinden vazgeçme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa