09 Ekim 2024 11:15

Dervişoğlu: Sivil ambalajlı anayasa değişikliğini konuşmak bizim için zillettir

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Erdoğan'a yeni imkanlar sunmak üzere planlanan, sivil ambalajlı anayasa değişikliğini konuşmak bizim için zül ve gerçekten zillettir" dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Parlamenter demokratik sistemden yana olduklarını belirten Dervişoğlu, "İlla da bir düzen değişikliği yapılacaksa bunun yönü bellidir, o yön parlamenter demokrasidir" dedi. Dervişoğlu ayrıca "Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi geleceğini şekillendirecek ve ona yeni imkanlar sunmak üzere planlanan, sivil ambalajlı anayasa değişikliğini konuşmak bizim için zül ve gerçekten zillettir" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İLLA DÜZEN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAKSA YÖNÜ PARLAMENTER DEMOKRASİDİR"

"Kontrolsüz güç bir ateş gibidir. Alevi büyüdükçe herkesi, her şeyi yakmaya başlar, sonunda kendi sahibini de kül eder. İşte bu yüzden ben çarenin parlamenter demokratik sistemde yattığı görüşünden hiçbir zaman vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim. Bugün uygulanan ne olduğu, neye benzediği bir türlü belli olmayan bu başkanlık sistemi yıllardır şikayet edilen bürokratik oligarşiyi daha da güçlendirmiş ve derinleştirmiştir. Kamu kurumları ile parlamentor arasında bağlar kopmuş, milletvekilleriyle yürütme arasında bir iletişim kopukluğu oluşmuştur. Bakanlarla bile doğrudan temas kuramayan milletvekilleri nasıl milletin sesi olacaklardır diye düşünmek lazımdır. İşte bu ahval içinde illa da bir düzen değişikliği yapılacaksa bunun yönü bellidir, o yön parlamenter demokrasidir."

"ERDOĞAN'I BİR DAHA ADAY YAPMA TARTIŞMASINDA YOKUZ"

"Anayasa değişikliği birilerinin güç arzusunu meşrulaştırmak için bir araç haline getirilecekse ya da bu tartışma üzerinden suni gündemler yaratılacaksa hiç kimse benden ve İYİ Partiden buna rıza göstermemizi beklemesin. Erdoğan nasıl bir daha aday olur, bir 5 yıl daha onu nasıl cumhurbaşkanı yaparız, nasıl bir seçim daha kazanır, gibi sorulara cevap arayan bir tartışmada, tartışmanın adı anayasa tartışması dahi olsa biz yokuz, İYİ Parti yok. Bunca dert dururken Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi geleceğini şekillendirecek ve ona yeni imkanlar sunmak üzere planlanan, sivil ambalajlı anayasa değişikliğini konuşmak bizim için zül ve gerçekten zillettir. Bütün bunlar Türkiye'nin yakıcı sorunlarının gölgelenmesi için tartışma zeminine taşınan planlardır."

"BAKANLAR OTURUMUN GİZLİ YAPILMASINI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ" 

"Gazi Meclisimiz dün bir kapalı oturum gerçekleştirdi. İktidarın, İsrail konusunun da ele alınacağı Meclis oturumunun gizli yapılmasıyla ilgili güttüğü ana hedef muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir, demiştik. Oturumda söz alacağı duyurulan iki bakanın da toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şey söylemeyeceklerinden emindik ve nitekim söylemediler." (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık sınav ücreti 2 yılda yüzde 672 artı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa