09 Ekim 2024 15:59

Uraloğlu Discord'un kapatılmasının "memnuniyetle karşılandığını" iddia etti

Discord'un kapatılmasının "memnuniyetle karşılandığını" iddia eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Bir hafta önce kapatsaydık memnuniyet olmazdı" dedi.

Fotoğraf: Samır Jordamovıc/AA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP Meclis grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Discord’un kapatılmasına ilişkin konuşan ve adeta fırsat kolladıklarını itiraf eden Uraloğlu, “Kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Ama bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı" dedi.

Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesinin gece saat 02.10'da aldığı kararla Discord'un erişimine engel getirdiklerini söyleyen Uraloğlu, “Discord, kendi bilgilerini, IP adresi dahil, içerikler dahil güvenlik güçlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik" diye ekledi.

Uraloğlu şöyle konuştu:

“Burası gerçekten tamamen kapalı bir sistem. Siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz ya da bizim güvenlik birimlerimiz orada sorgulama yapamıyorlar maalesef. Orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında biz müdahil olabiliyoruz. Maalesef birkaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord'a erişime engel getirdiğimiz için yasakçı bir zihniyetle itham edilecektik. Ama bu olaylar oldu, herkes kapatılmasını istiyor.

Discord, kendi bilgilerini, IP adresi dahil, içerikler dahil güvenlik güçlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik. Burada Discord'u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Ama bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı. Burada bizlerle olan bilgi paylaşımı gerçekten kıymetli.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Naci Görür: Araştırmalara göre Marmara’da 30 yılda depremin olma olasılığı yüzde 47

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul’dan hareket eden 4 ton uyuşturucu yüklü gemi için açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa