09 Ekim 2024 16:29

Depremde yıkılan evine elektrik aboneliği alamadı

6 Şubat depreminde Osmaniye’deki evi yıkılan Soylu ailesi, yeni yaptıkları tek katlı ruhsatlı evine elektrik aboneliği alamadı.

Fotoğraflar: ANKA

Paylaş

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde 6 Şubat Maraş depremlerinde 3 katlı binaları yıkılan Sultan Soylu (63), 2023 yılında belediyeden ruhsat alarak aynı arsaya tek katlı bir ev yaptı. Su aboneliğini de alan Soylu, elektrik aboneliği için tüm evrakları hazırladı ancak Enerjisa tapulu arsada ‘elbirliği mülkiyet’ olduğu gerekçesiyle talebi reddetti.

Depremzede Mustafa Soylu, "Depremde üç tatlı evimiz yıkıldı. Elektrik aboneliğimiz de bununla beraber iptal edildi. Ben 2021 yılında bir ev temeli atmıştım. Bu ev temelini 2023 yılında ruhsatını belediyeden alarak, resmi kurumdan alarak, herhangi bir abonelik, herhangi bir sıkıntı olmadığından dolayı, belediyemiz bize bu yetkiyi verdi. Biz bununla birlikte evimizin gerekli belgelerini alarak, DASK'ını ve diğer işlemlerini yaptırarak Enerjisa'ya başvuru yaptık. Enerjisa bize tapumuz da elbirliği olduğunu ve bundan dolayı aboneliğin sadece tapudaki mirasçıların hepsinin imzası olması gerektiğini söyleyerek bizim aboneliğimizi kabul etmedi, reddetti” dedi.   

“KABLOLAR VE SAAT SÖKÜLDÜ”

Yaklaşık 1 yıldır mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Soylu, evlerinde şu anda elektrik olmadığını söyledi. Soylu, “Geçen haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bey Osmaniye'ye geldiğinde bu konuyu bizzat yüz yüze söyledim. Mağdur olduğumuzu ve bununla ilgili binlerce kişinin yine aynı mağduriyeti yaşadığını söyledim. Kendisi de bu konuyla ilgileneceğini bana en kısa sürede dönüş yapılacağını söyledi. Yalnız şu an herhangi bir dönüş yapılmadı. Dönüş yapılmadığı gibi üstüne üstelik bir de kablolar söküldü, tamamen saat söküldü. Hiçbir şey şu an yok elektrik söz konusu değil” diye konuştu. Resmi kurumdan yazı almadan işlem yapmadıklarını dile getiren Soylu, mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini istedi.

"BİZ HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?"

Sultan Soylu ise, "Ben şeker hastasıyım. Benim evimde elektrik yok. İki tane çocuğa (torun) bakıyorum. Onlar ders çalışmakta çok zorlanıyorlar. Karanlıkta ders çalışamıyorlar. Oğlum lamba falan bulup getirmek zorunda kalıyor. Biz hangi çağda yaşıyoruz? Ne olursunuz bize yardım edin. Elektriksiz olmuyor" dedi. (Osmaniye/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal: Üyelerimizin sorunu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa