09 Ekim 2024 17:24

AS Plastikte patronun grev kıran uygulamalarına tedbir kararı

AS Plastik’in grev kırıcılığına karşı Petrol-İş’in açtığı davada çıkan tedbir kararı alındı. Fabrikada üretime devam eden AS Plastik'te üretim ve fason üretime son verilecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

21 gündür grevin sürdüğü AS Plastik’te fabrika yönetimi grevdeki 25 işçiye para teklif ederek iş başına döndürmüş yurt dışından getirdiği göçmen işçilerle birlikte üretimi yeniden başlattı. Greve çıkmadan bir süre önce de 5 işletmeyle fason üretim anlaşması yapan As Plastik’in bu uygulamalarına tepki gösteren grevdeki işçiler, Grev kırıcılığın tespiti için hakim ve müfettişler ile fabrikaya girmiş ve tespit çalışmaları sırasında grevdeki işçilerin makinelerinin çalıştığını ve göçmen işçilerin varlığını gözler önüne serdi.

Tespit için gelen heyeti içeri almak istemeyen AS Plastik yönetimi hakimin zorlamasıyla aşılabildi. Bugün Petrol-İş sendikası hukukçularının As Plastik’e karşı açtığı davada alınan tedbir kararı ile fabrikada üretime ve fason üretime son verileceği kararı alındı.

GREV KIRICILIĞINA DEVAM EDİLİRSE CEZAİ İŞLEMLER BAŞLAYACAK

Sendika hukukçuları grev kırıcı bu uygulamaların son bulması yönünde alınan kararın uygulanması için fason üretim yapılan fabrikalara gidileceğini ve fabrikada üretimin sürdüğünün tespit edilmesi halinde cezai işlem başlatılması için süreç başlatılacağı bilgisini vermekte.

Tedbir kararının ardından sonra patronların telkini ve para teklifiyle fabrikada üretim için çalışmaya girenler hakkında da suç duyurusunda bulunulma ihtimali doğuyor.(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Otizmli çocuğa istismar davasında 30 yıl ceza

SONRAKİ HABER

Erdoğan yanıtı A Haber muhabirine verdirdi: Somut adım beklemeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa