09 Ekim 2024 17:36

Diyarbakır'ın ardından Batman'da da eylem ve etkinlikler yasaklandı

Diyarbakır’da alınan yasak kararının ardından Batman Valiliği de kent genelinde açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemleri 5 gün süreyle yasakladı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

DEM Parti'nin 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da yapılması planlanan "Özgürlük Mitingi" öncesi, Diyarbakır'ın ardından Batman'da da eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Batman Valiliği, kent genelinde 9 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlere 13 Ekim saat 23.59’a kadar 5 gün süreyle yasak getirildiği duyuruldu.

Açıklamada, karara, “PKK/KCK terör örgütünün çağrıları dahilinde 9 Ekim tarihi bahane gösterilerek, bu tarihten itibaren ilimizdeki teröre müzahir yapıların yaygın illegal eylemler yapılabileceği, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici, kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan müessif olayların yoğunluk kazanabileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceği mütalaa edilmiştir" gerekçesi öne sürüldü.

Diyarbakır Valiliği de kentte 9-13 Ekim arasında 5 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı uygulanacağını, diğer illerden ve ilçelerden miting için kente gelen araçların giriş çıkışlarının yasaklandığını açıklamıştı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, “Biz yasak kararına rağmen mitingimizi yapacağız, halkımıza çağrı yapmaya devam ediyoruz” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa