09 Ekim 2024 18:31

ODTÜ’de 10 Ekim anması: "Barışın sesini yükselteceğiz"

ODTÜ öğrencileri, 10 Ekim Katliamının 9. yılına ilişkin anma düzenledi. Öğrenciler, işçi emekçilerin, kadınların, öğrencilerin karşılaştığı güncel baskı ve saldırılara dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ öğrencileri, 10 Ekim Katliamının 9. yılına ilişkin anma düzenledi. Anmada, iktidarın IŞİD’i koruduğunu belirten öğrenciler, barışın sesini yükseltme çağrısında bulundu.

Fizik çimlerinde yapılan anmada öğrenciler, katliamın gerçekleşmesinde AKP’nin işbirlikçi rolüne ve sonrasında saldırının üstünü örtme çabalarına dikkat çekti. Öğrenciler, saldırı sonrasında ambulansların miting alanına girilmesinin engellendiğini ve yaralılara müdahele etmek isteyen sağlık ekiplerinin alanda bulunan yaralılarla beraber polisin biber gazlı müdahelesine maruz kaldığını hatırlattı. 9 senedir IŞİD’i korumakta ve aklamakta olan AKP hükümetinin yarattığı korku ortamında hiçbir tahakküme boyun eğmeyeceklerini belirten öğrenciler, 10 Ekim Katliamı’nı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

İşçi emekçilerin, kadınların, öğrencilerin karşılaştığı güncel baskı ve saldırılara dikkat çeken öğrenciler, Türkiye halklarını açlık, yoksulluk ve ölümle burun buruna getirmek pahasına takip edilen ekonomi-siyaset politikalarının ve emperyalist savaşların karşısında barışın sesini yükseltmeye; emekten, demokrasiden, eşitlikten yana tutum almaya çağrıda bulundu.

Anma sloganlarla ve hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankarta karanfil bırakılmasıyla son buldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Yetki itirazı toplu sözleşmeyi durdurmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa