09 Ekim 2024 21:31

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Almadığımız paranın vergisini ödemek istemiyoruz

Geçmişe dönük alacaklarının ödenmesi için 5 gündür eylem yapan Karşıyaka Belediyesinde çalışan kamu emekçileri, "Almadığımız paranın vergisini ödemek istemiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Tüm Bel Sen İzmir 2 No'lu Şube üyesi Karşıyaka Belediyesinde çalışan kamu emekçilerinin geçmişe dönük alacaklarının ödenmesi için başlattığı eylemlerin 5. gününde emekçiler bir kez daha belediye binası önünde yan yana geldi.

Haziran ayından bu yana ödenmeyen toplu sözleşme farklarının somut bir ödeme planı çıkartılarak ödenmesini talep eden emekçilere yaklaşık iki ay önce işten çıkartılan ve o günden bu yana belediye önünde eylem yapan Kent AŞ işçileri de destek verdi.

"HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDEN HERKESİ SELAMLIYORUZ"

Gerçekleştirilen eylemde bir konuşma yapan Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube Yöneticisi Fırat Belen, günlerdir belediye önünde yan yana gelen emekçilerin aslında bir "inat hikâyesi" yazdığını ifade ederek, "Bugün Karşıyaka'da yıllar önce KHK'lar ile işlerinden edilen emekçilerin uzun zamandır sürdürdükleri eylemin 300. hafta buluşması yapılacak. Yine geçen hafta Soma'dan yola çıkıp yalınayak Ankara'ya yürüyen Maden işçileri yaklaşık iki aydır eylemlerine devam ediyor. İşlerinden çıkartılan Kent AŞ'li arkadaşlarımız iki aydır bu alanda mücadele ediyor. Emeğinin hakkı için mücadele eden herkesi buradan selamlıyoruz" dedi.

"EYLEMLERİ İŞYERİNİN İÇİNE TAŞIYACAĞIZ"

Kendilerini alınteri ve emekleri üzerinden sınamak isteyenlere seslenen Belen, "Herkes şunu bilmeli ki bizler hakkımızı almadan buradan içeriye girmeyeceğiz. Geçtiğimiz yıl belediyelerde yaprak kımıldamazken alana çıkıp 18 gün boyunca eylem yapan Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin o gün çaktığı kıvılcım; büyükşehir belediyesinde, Bayraklı'da, Çiğli'de, Balçova'da ve hatta bu kentin dışında farklı şehirlerde de uzun süren eylemleri tetiklemişti. Tam da bu yüzden haklarımız için ısrarcı olmanın, inat etmenin ne kadar da önemli olduğunun fazlasıyla farkındayız" dedi.

Belen, kendilerini görmezden gelenlerin, seslerini duymamaya devam etmeleri durumunda işyerinin kapısının önündeki coşkuyu ve yükselttikleri sesi önümüzdeki hafta işyerinin içine taşıyacaklarını belirtti.

"İŞÇİ MEMUR DİYE AYRIŞMAYACAĞIZ"

Belen, evlerine götürdükleri ekmekten, çocuklarına verdikleri harçlıktan taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, "Artık almadığımız paranın vergisini ödemek ve her ay bankalarla boğuşmak istemiyoruz. Buradan sesimizi duymayan herkese sesleniyoruz, hodri meydan. İşçi memur diye ayrışmadan, aramızdaki tüm ayrımları kaldırarak birleşik bir mücadele hattı örüp birlikte kazanacağız" dedi.

Ayrıca 10 Ekim katliamının yıl dönümünde yapılacak anma programını da hatırlatan Belen, "Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısı sonucu 10 Ekim Ankara Gar katliamında yitirdiğimiz 103 arkadaşımızı anmak için yarın saat 9.30'da Alsancak Gar önünde düzenlenecek anma törenine tüm emekçileri davet ediyoruz. Bu ülkeye karanlığı, emekçilere yoksulluğu reva gören herkese kaşı mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesindeki eylemler yarın saat 12.30'da belediye binası önünde devam edecek. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam