09 Ekim 2024 23:09

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi

Meclis Genel Kurulunda yapılan görüşmelerde Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi. Sendikaların, "öğretmenler ve öğretmenlik mesleği üzerinde yeni bir vesayet kurumunun tesis edilmek" istendiğine dair eleştirdiği Milli Eğitim Akademisinin kuruluşu da kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 39 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 2. bölümündeki 6 maddesi daha kabul edildi.

Genel Kurul'da kabul edilen maddelere göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususları içeren Milli Eğitim Akademisi kurulucak. Akademinin giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Milli Eğitim Akademisi, öğretmen, yönetici ve diğer personelin sahip olması gereken yeterlikleri belirleyecek ve gelişen şartlara göre güncelleyebilecek.

Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimi programlarını hazırlayacak ve uygulayacak. Giderleri kurumlarınca veya kendilerince karşılanmak kaydıyla özel öğretim kurumlannda görev yapan personele eğitim verecek.

Akademi, görev alanıyla ilgili konularda yurt içi veya yurt dışı üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirebilecek ve Milli Eğitim Bakanı tarafından verilecek diğer görevleri yapabilecek.

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurul'u yarın saat 14'te toplanmak üzere kapattı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, "El-Aksa" televizyonu kameramanını öldürdü, Al Jazeera kameramanını yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa