10 Ekim 2024 09:30

KESK İzmir Şubeler Platformu: Eylemlerimizi sürdürmekte kararlıyız

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade talebiyle oturma eylemlerinin 300. haftasında, "Gerekirse bu eylemleri 300 hafta daha sürdürürüz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

KESK İzmir Şubeler Platformu sürdürdükleri KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade talebiyle sürdürdükleri oturma eylemlerini 300. haftasında Karşıyaka Çarşı girişinde gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada talepleri gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini duyurdular.

Basın metnini platform adına BES Kadın Sekreteri Maile Evin Ariç okudu. İhraçların üzerinden geçen 8 yılda kimi arkadaşların yıllar sonra işe geri döndüğünü kiminin ise davalarının hala sonuçlanmadığını belirten Ariç, “Yıllardır onlarca yıl emek vererek elde ettiğimiz mesleğimizi yapmamızı engelliyorlar, pasaportlarımıza el koymuşlar. Ancak bu baskılara ve haksızlıklara dayanamayan bazı arkadaşlarımızı inşaatlarda çalışırken kaybettik. Yaşadığı travmalar sonucu intihar eden arkadaşlarımız oldu. Yurt dışına çıkarak sürgünde yaşamak zorunda kalan arkadaşlarımız oldu” dedi.

‘YAŞADIKLARIMIZIN SORUMLUSU İKTİDARDIR’

Tüm bu yaşananların sorumlusunun siyasal iktidar olduğunu ifade eden Ariç, “Bizi ihraç edenler, işçiye asgari ücretle açlığı dayatanlardır. Emekliyi enflasyona ezdirenlerdir. Bu ülkede işsizler ordusu yaratanlardır. Ülkenin kaynaklarını yandaş birkaç şirkete aktaranlardır. Anayasal hak olan sağlık ve eğitim hakkımızı gaspedenlerdir. Dağlarımızı madenlerle, akarsularımızı HES’lerle, ormanlarımızı yangınlarla yok ederek, doğamızı talan edenlerdir. Ortalama olarak günde 5 kadını katledenlerdir. Gençleri geleceksizlikle yurt dışına çıkmak zorunda bırakanlardır. Irkçı politikalarla Kürt’ün, Alevinin yurttaşlık haklarını gasp edenlerdir. Kayyumlarla yurttaşın seçme seçilme hakkını yok sayanlardır. Yani 22 yıldır bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren AKP, MHP iktidarıdır” dedi.

Birleşik bir mücadele çağrısı yapan Ariç, “Arkadaşlarımızın yaşadığı hukuksuzluğa karşı 300 haftadır bu alanda birlikte bu oturma eylemlerini gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımız işlerine geri dönmezse gerekirse bu eylemleri 300 hafta daha sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam