10 Ekim 2024 11:04

Yargıtay, Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını onadı

Yargıtay, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Fotoğraf, Selçuk Mızraklı'nın Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Görevden alınarak yerine kayyım atanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi tarafından onandı.

Aynı daire, daha önce bu yönde verilen kararı bozmuştu. Bunun üzerine 29 Kasım 2023'te yeniden yapılan yargılamada başka bir tanık ifadesine dayanılarak aynı ceza verilmişti.

Mızraklı'nın avukatları kararı yeniden Yargıtay'a taşıdı.

Artı Gerçek'in haberine göre, Mızraklı'nın avukatlarından Muhsin Bilal'in aktardığına göre, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi bu defa cezayı onadı. Bilal, kararın Kürtlere barış elinin uzatıldığının belirtildiği bir dönemde alınmasına dikkat çekti ve dairenin aldığı bu kararı 'skandal' olarak yorumladı. Bilal, ayrıca Yargıtay'ın ilk kararının üzerine hukuken Mızraklı'nın beraat etmesi gerektiğini ancak siyasi nedenlerle davanın cezayla sonuçlandığını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulunun karara dair açıklamasında "31 Mart 2019’da Diyarbakır halkının iradesiyle seçilen ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden kayyım darbesiyle uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Bu, hukuki değil siyasi bir karardır. Bu yargı darbesi, başta Diyarbakır halkı olmak üzere Kürtler ve demokratik kamuoyu nezdinde yok hükmündedir." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hazine’ye ait bazı taşınmazların satışına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa